Pompėjoje sugriuvo antikos laikų gladiatorių pastatas

Pompėjoje sugriuvo antikos laikų gladiatorių pastatas

Pompėjos archeologinėje teritorijoje šeštadienį sugriuvo vadinamasis gladiatorių namas. Pastatas, kuriame antikinėje Pompėjoje treniravosi gladiatoriai, griuvo anksti ryte, kai teritorijoje lankytojų nebuvo.

Italų žiniasklaidos teigimu, namui labai pakenkė smarkios lliūtys. Žinybų nurodymu visa teritorija aplink pastatą atitverta. Gladiatorių namas yra pagrindiniame kelyje, kuriuo turistai eina link amfiteatro vartų. Dabar lankytojams organizuotas alternatyvus maršrutas.

Jau daug metų žinybos įspėja dėl sudėtingos situacijos Pompėjoje. Be didesnės pažangos čia jau daug metų restauruojamas antikinis miestas, daugelis pastatų yra sunykę. Praėjusiais mėnesiais lankytojams atidaryti tik šeši pastatai iš 1 tūkst. 500. Pusė visame pasaulyje garsių Pompėjos archeologinių objektų turistams yra neprieinami.

Pompėja 1997 metais buvo įtraukta į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Antikinis miestas 79 mūsų eros metais buvo sugriautas, kai jį padengė išsiveržusio Vezuvijaus ugnikalnio pelenai ir lava. Pompėjos liekanos yra viena labiausiai lankomų Italijos atrakcijų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder