Protestuotojas JAV sudaužė milijono dolerių vertės vazą

Protestuotojas JAV sudaužė milijono dolerių vertės vazą

JAV Floridos valstijoje protestuojantis vietos menininkas sudaužė kinų disidento ir menininko Ai Veivėjaus (Ai Weiwei) sukurtą vazą iš kompozicijos, įvertintos milijonu JAV dolerių, praneša BBC.

Majamio policijos atstovų duomenimis, Maksimas Kaminero (Maximo Caminero) vazą sudaužė protestuodamas prieš Majamio Pereso menų muziejaus (Perez Art Museum) atsisakymą eksponuoti vietos menininkų darbus.

Muziejaus apsaugininkas korespondentams sakė, kad M. Kaminero priėjęs prie instaliacijos paėmė vieną iš vazų ir nepaklusęs reikalavimams padėti eksponatą į vietą, numetė vazą ant grindų. Menininkas pranešė, kad antradienį surengs spaudos konferenciją, kurioje paaiškins savo elgesį.

"Aš tai padariau dėl visų Majamio menininkų, kurių darbai niekada nebuvo parodyti muziejuje", - sakė protestuotojas, pridūręs, kad spontaniškai protesto akcijai jį įkvėpė pati A. Veivėjaus instaliacija.

Kinų disidentas spaudos atstovams sakė nepritariąs kitų menininkų kūrinių naikinimui.

"Aš niekada nesu sunaikinęs muziejaus eksponato - tos vazos priklauso man. Jis gali mėtyti ką tik nori, tačiau ne kitų žmonių nuosavybę. Nepateisinu kitų žmonių kūrinių sunaikinimo", - kalbėjo A. Veivėjus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder