Spalvų terapija. Ką sako tavo mėgiama spalva?

Spalvų terapija. Ką sako tavo mėgiama spalva?

Mes tiksliai žinome, kad svajonės - rožinės, karališkas kraujas - mėlynas, o laimės paukštė - žydra. Raudona spalva, be abejo, stimuliuoja, geltona - kelia ūpą, juoda - slegia. Visus žmones pagrindinės spalvos veikia vienodai, mokslininkai mano, kad tam tikros emocijos tarsi "prilipo" prie kiekvienos spalvos vykstant evoliucijai ir jas visiškai įmanoma paaiškinti moksliškai. Spalvų terapija galima bandyti ne tik pataisyti blogą nuotaiką, bet ir užprogramuoti sėkmę, išsigydyti galvos skausmą ir normalizuoti miegą.

Tauri balta. Šventinė

Balta spalva suteikia jėgų, energijos ir taiso nuotaiką. Ji - šventiškiausia: balta vestuvinė suknelė, balti kaspinai pirmaklasių kasytėse, pirmasis sniegas... Dėl baltų drabužių oda atrodo daug švelnesnė ir lygesnė. Ne veltui balta kaip sniegas apykaklė buvo madinga kelis amžius, keitėsi tik jos forma. Balta - švariausia, bet ir ryškiausia spalva, jos neturi būti labai daug.

Pavasariška ir paslaptinga žalia

Žalia ramina, padeda susikaupti ir priimti sprendimą. Ši spalva paslaptingiausia - visi jos atspalviai žmogaus akiai yra malonūs. Tamsiai žalia asocijuojasi su patvarumu ir patikimumu, smaragdinė - ramina, o šviežios žalumos spalva nuteikia sėkmei.

Optimistiška rožinė. Nepadauginkite

Rožinė spalva tapo pašaipų objektu, o be reikalo. Ji švelni ir delikati, tik reikia nepersistengti dėl jos kiekio. Šios spalvos mėgėjai pasižymi gebėjimu mylėti iš visos širdies. Dar jie gali jaudintis dėl smulkmenų. Bet pragmatiškus žmones ši spalva erzina. Pasistenkite, kad jus puoštų tik viena rožinės spalvos aprangos detalė.

Oranžinė nuotaika ir jaukumas

Šilta ir džiaugsminga spalva stimuliuoja vaizduotę, skatina siekti sėkmės. Ji kelia asociacijų su karšta saule, jūros smėliu ir saulėlydžiu. Ši spalva patinka visiems, sudaro jaukumo įspūdį. Ne veltui ji plačiai naudojama kavinių ir restoranų interjeruose. Gal vertėtų pagalvoti apie naujas oranžines virtuvės užuolaidas?

Viską suprantanti geltona

Geltona spalva suteikia pasitikėjimo savimi, didina įkvėpimą, gerina nuotaiką. Užsivilkite "saulėtą" megztuką arba ant kaklo užsiriškite geltoną skarelę ir galite drožti laikyti egzamino arba kalbėtis su viršininku dėl didesnio atlyginimo. Psichologai tvirtina, kad žmonės, kurie renkasi geltonus drabužius arba papuošalus, nesąmoningai yra pasirengę gyvenimo permainoms.

Prašmatnioji raudona

Raudona spalva šildo, todėl ją būtina rinktis tiems, kas dažnai persišaldo. Raumenys taip pat reaguoja į raudoną spalvą ir atsipalaiduoja. Tačiau jeigu jūsų kraujospūdis padidėjęs, raudona spalva gali pabloginti būklę, taip pat sukelti įniršį ir dirglumą. Jei norite būti dėmesio centre, rinkitės raudonus drabužius - neprašausite pro šalį. Raudona spalva didina kraujo spaudimą ir dažnina pulsą. Šia spalva gydoma melancholija ir depresija. Bet nepamirškite - raudonos spalvos perteklius gali didinti agresyvumą, o barnių niekam nereikia.

Aristokratiškoji mėlyna

Žydra ir mėlyna - santūrumo, teisingumo ir ramybės spalvos. Ji kelia asociacijų su intelektu, mokėjimu tvardytis, juk ne veltui aristokratų, stebinančių pasaulį savitvarda, kraujas, kaip žinome, "mėlynas". Šie atspalviai pasižymi migdančiu poveikiu, ramina ir atpalaiduoja, palankiai veikia sergant migrena ir skaudant galvai. Išklijuokite miegamojo sienas žydros arba mėlynos spalvos apmušalais, pasikabinkite Dega paveikslo - žydrame fone šoka besvorės balerinos - reprodukciją arba kompiuterio monitoriaus fonui naudokite jūros platybių nuotrauką. Beje, psichologai tvirtina, kad viena iš mėlynos atspalvių, violetinė spalva, smarkiai mažina apetitą.

Parengta pagal dienraščio "Respublika" priedą "Laisvalaikis"

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder