Sulaukęs kritikos dėl homofobiškų žinučių, JAV komikas K. Hartas nusprendė nevesti „Oskarų“ ceremonijos

Sulaukęs kritikos dėl homofobiškų žinučių, JAV komikas K. Hartas nusprendė nevesti „Oskarų“ ceremonijos

JAV komikas Kevinas Hartas neves „Oskarų“ įteikimo ceremonijos, kaip buvo skelbta. Tokį sprendimą jis priėmė kilus ažiotažui dėl jo homofobiškų tviterio žinučių.

K. Hartas dabar „Twitter“ tinkle atsiprašė lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų bendruomenės už žodžius „iš savo praeities“.

K. Hartas informavo nusprendęs nevesti „Oskarų“ ceremonijos, kad per ją dėmesys nebūtų nukreiptas į jį. Vakaras esą turėtų būti „tiek daug fantastiškai talentingų menininkų šventė“.

Tik praėjusį trečiadienį paskelbta, kad juodaodis komikas ves vasarį vyksiančią „Oskarų“ įteikimo ceremoniją. Ši pozicija laikoma viena labiausiai trokštamų ir sunkiausių kino pramonėje. Kas pakeis K. Hartą, kol kas nežinoma.

K. Hartas sulaukė kritikos dėl virtinės tviterio žinučių, kuriose jis homofobiškai įžeidinėjo asmenis. Dar 2010 metais jis rašė, jog didžiausia jo baimė yra, kad jo sūnus netaptų gėjumi. „Jei mano sūnus pareis namo ir mėgins žaisti su mano dukters lėlių namu, aš sulaužysiu jį jam virš galvos“, - rašė jis.

K. Hartas tikino savo pasisakymais mėginę ne pareikšti savo nuomonę, o pasišaipyti iš savo „prietarų ir nesaugumo“.

K. Hartas yra vaidinęs tokiuose filmuose kaip „Džiumandži: sveiki atvykę į džiungles“ (Jumandji: Welcome to the Jungle), „Centrinės pajėgos“ (Central Intelligence) ir „Vakarinė mokykla“ (Night School).

Paskutines dvi „Oskarų“ teikimo ceremonijas vedė TV laidų vedėjas Jimmy'is Kimmelas.

JAV Kino meno ir mokslo akademija skelbė, kad, siekiant didinti „Oskarų“ įteikimo ceremonijos žiūrimumą, šių metų ceremonijoje bus šiek tiek pakeitimų. Tarp pakeitimų - ceremonijos trukmės sutrumpinimas iki trijų valandų ir kai kurių apdovanojimų paskelbimas per reklamines pertraukas.

Pernai apdovanojimų teikimo ceremoniją per televiziją žiūrėjo rekordiškai mažai žmonių - 26,5 mln. Palyginimui, 2014 metais ceremoniją stebėjo 43 mln. žiūrovų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder