Suvalgė driežą ir mirė: gydytojai sakė, kad jis puvo iš vidaus

Suvalgė driežą ir mirė: gydytojai sakė, kad jis puvo iš vidaus

Viena australų šeima gedi vyro ir tėvo, kuris, paskatintas draugų, suvalgė driežą, sunkiai susirgo ir mirė.

Kaip teigiama, Davidui Dowellui pernai per kalėdinį vakarėlį draugai liepė suvalgyti gyvą driežą. Toks buvo iššūkis, kurį vyras pasiryžo įgyvendinti. Deja, po kelių dienų stiprius skausmus kenčiantis australas buvo skubiai nugabentas į ligoninę.

„Toks buvo iššūkis, tik nežinau, ar rimtas“, – 7News.com.au sakė Allira Bricknell, ilgametė Davido partnerė, taip pat dalyvavusi vakarėlyje ir prižiūrėjusi vaikus.

Praėjus keliems mėnesiams po D. Dowello mirties, Allira vis dar ieško atsakymo, kas nutiko šiam trijų vaikų tėvui. Ji pridūrė, kad, nors draugai ir liepė suvalgyti driežą, ji nematė, ar gyvūnas iš tiesų atsidūrė vyro burnoje.

„100 proc. nežinome, dėl ko jis mirė, tačiau jo mirties liudijime nurodoma, kad suvalgius driežą“, – sakė ji.

Davido sesuo Hannah pridūrė, kad ligoninėje gydytojai jam diagnozavo salmoneliozę. Iš pradžių šeima įtarė, kad ją sukėlė vištiena, tačiau vėliau Allira prisiminė kalėdiniame vakarėlyje jos mylimajam mestą iššūkį ir apie jį papasakojo medikams.

D. Dowello būklė vos per kelias dienas itin pablogėjo. Jis ėmė vemti, plaučiuose kaupėsi skysčiai, ištino jo pilvo sritis. Gydytojai vyro šeimai sakė, kad, paprastai kalbant, Davidas „puvo iš vidaus“.

Davidas mirė gruodžio 11 d. – praėjus kiek mažiau nei dviem savaitėms po jam mesto iššūkio. 

Ropliai gali pernešti salmoneles, nors ir atrodo sveiki bei švarūs. Specialistai nerekomenduoja namuose auginti roplių, jei juose gyvena jaunesni nei 5 metų amžiaus vaikai, silpną imunitetą turintys ar vyresnio amžiaus žmonės. 

Jei vis dėlto nusprendėte auginti roplį, jį laikyti reikėtų tik specialiame narve, gyvūnui neleisti patekti į virtuvę ir kitas vietas, kuriose gali būti ruošiamas, laikomas maistas.

Nebučiuokite ir nesiglauskite prie roplių ir amfibijų, nes tai padidina riziką susirgti.

Jei po kontakto su ropliu pasijutote prastai, nedelsdami kreipkitės į medikus.

D. Dowello šeima gydytojų reikalauja pateikti atsakymus, kodėl į jo būklę buvo žiūrima rimtai tik tada, kai vyrą ištiko koma ir buvo perkeltas į intensyvios priežiūros skyrių. Allira tikino, kad tėvo netektis labai paveikė tris poros vaikus.

„Nenoriu, kad jis būtų prisimintas būtent taip. Noriu prisiminti laimingas dienas kartu. Nerimauju ir dėl trijų mūsų vaikų, noriu juos apsaugoti“, – sakė moteris ir pridūrė, kad žmonės ėmė puldinėti ją ir jos vaikus dėl to, kad jos vyras suvalgė gyvūną.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder