Šypsena: viena iš svarbiausių Tavo dienos atributų!

Šypsena: viena iš svarbiausių Tavo dienos atributų!

Vestuvių sezonas jau ne už kalnų. Būsima jaunoji pora mėnesių mėnesiais kruopščiai planuoja kiekvieną savo vestuvių aspektą: nuo svečių skaičiaus, vaišių stalo iki svarbiausios vestuvių detalės – nuotakos suknelės.

Kiekviena vestuvių akimirka lieka įamžinta nuotraukose, todėl nenuostabu, kad siekama visiško tobulumo. Deja, dažnai viskas yra daroma paskutine minute. Ne išimtis – vizitas odontologijos kabinete. Apie tai, kada laiku pasirūpinti šypsena ir suspindėti savo laimingiausią dieną, pasakoja "Euromed" burnos higienistė Gintare Dzunkovaitė.

- Ko dažniausiai pageidauja būsimos nuotakos?

- Be abejonių, baltos ir akinančios šypsenos. Deja, kartais nuotakos lūkesčiai neatitinka realybės – ji pageidauja holivudiškos šypsenos vos per mėnesį. Prieš dantų balinimo procedūrą, apytiksliai kelios savaitės iki dantų balinimo, atliekama profesionali burnos higiena. Šios procedūros metu šalinamos kietosios ir minkštosios apnašos, suteikiamas pagrindas įvertinti tikrąją dantų spalvą.

- Kaip atrodo dantų balinimas odontologo kabinete?

Odontologas pirmiausia nustato dantų spalvą ir atlieka dantenų apsaugą užtikrinančias procedūras. Tada užtepa balinančio skysčio, kurį aktyvuoja speciali lempa, o vėliau skystis nuplaunamas. Klinikoje naudoju Philips ZOOM balinimo lempą. Vertėtų pažymėti, kad po šios procedūros keturiasdešimt aštuonias valandas negalima naudoti dažančių produktų.

Dantų balinimas – visiškai saugi procedūra, jei ji atliekama profesionalo, bet yra atvejų, kai odontologas nerekomenduos atlikti šios procedūros. Balinimas negalimas pacientams, kurių dantys nulūžę, pažeistas jų emalis, sergama periodontitu bei esant dantenų uždegimui. Procedūra nerekomenduojama nėščiosioms ir maitinančioms nuotakoms.

- Ar šią procedūrą galima atlikti namuose?

- Be abejonių. Balinimas namuose vyksta kiek kitaip: odontologas privalo nuimti dantų antspaudus, pagal kuriuos bus pagamintos specialiosios balinimo kapos. Jos naudojamos pagal individualius poreikius, bet pagal odontologo nurodymus – nuo poros valandų per dieną iki 8 valandų, pavyzdžiui, miegant. Įprastai balinimas trunka kelias savaites, kartais užtenka 5-10 kartų.

Nerekomenduoju dantų balinti savarankiškai. tik odontologas galės įvertinti rezultatą, o nepatentuoti balinimo produktai gali visam laikui pakenkti dantims ir dantenoms.

- Kada būsima nuotaka turėtų apsilankyti odontologijos kabinete?

- Vizitą pas odontologą jaunoji turėtų susiplanuoti kelis mėnesius prieš vestuves. Ankstyvas planavimas ne tik sumažins pasiruošimo prieš vestuves stresą, kurį nuotaka jaučia nuolatos, bet padės pasiekti tikslesnių ir ilgai išliekančių rezultatų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder