"Tadas Blinda. Pradžia": kas liko už kadro

"Tadas Blinda. Pradžia": kas liko už kadro

Jau šią savaitę kino teatruose startuos "Tadas Blinda. Pradžia". Juostos autoriai atskleidžia įdomiausius faktus apie filmą ir tai, kas liko už kadro.

Prieš pradėdamas filmuotis Mantas jau atvykdavo į aikštelę stebėti, kaip dirba komanda. Tuomet tik keli žmonės žinojo, jog Mantui Jankavičiui atiteks Tado Blindos vaidmuo. Kai į žiemą vykusius filmavimus atvažiuodavo žurnalistai, M.Jankavičius tiesiog būdavo išvedamas iš aikštelės. Mantas iki filmavimų pradžios net 8 mėnesius savo kūną tobulino sporto klube.

Juostoje nusifilmavo daugiau nei 100 savanorių, taupant biudžetą masinėse scenose dalyvavo prodiuseris Žilvinas Naujokas su dukra bei tėvais, grupės "G&G Sindikatas" nariai, filmo autorių ir bendradarbių draugai bei giminės.

Iš viso buvo nufilmuota daugiau nei 3000 dublių, operatoriai fiksavo vaizdus ir iš paukščio skrydžio, ir po vandeniu - žiemą bei vasarą. Juostoje žiūrovai išvys Renavo dvarą dar iki jo renovacijos, kurios data specialiai buvo nukelta dėl to, kad objekte vyko "Tadas Blinda. Pradžia" filmavimai.

Ekrane pamatysime aktorių Ferdinandą Jakšį, kuris filmavosi ir senajame filme apie svieto lygintoją. Beje, abiejuose filmuose jis suvaidino tą patį personažą.

Kelios filmo scenos buvo itin pavojingai filmuojamos tarp nuodingų augalų. Tado Blindos (M.Jankavičiaus) ir Kristinos (A.Ditkovskytės) bučinio scena buvo filmuojama pirmąją jųdviejų pažinties dieną.

Filmuojant pelkėse buvo iškastos specialios duobės, kad būtų įmanoma suvaidinti skendimo scenas. Kai vyko filmavimai Merkinės dvare, nuvirto dalis sienų, todėl visi dėl saugumo turėjo vaikščioti su šalmais.

Žiemą į filmavimo aikštelę buvo pakviesti narai, kad supjaustytų ledo lytis, susidariusias po vandeniu.

Laukdami filmavimų aktoriai žaisdavo kortomis, padėjo nešioti įvairius rekvizitus, aparatūrą, juokaudavo prisilipdę barzdas.

Nusifilmavo tikros Tado Blindos proproproanūkės.

Specialiai filmavimams buvo pastatytos kapinės, mokyklos aktų salėje įkurtas M.Muravjovo darbo kabinetas, pastatytos arklidės, kurios vėliau filme sudega, sukilėlių ir kareivių stovyklos.

Raudonojo kilimo premjeroje, kuri įvyks rugsėjo 20 dieną, dalyvaus 646 kviestiniai svečiai.

Filmo premjeros jau planuojamos Rusijoje, Didžiojoje Britanijoje, JAV, Australijoje ir kitose šalyse, kur gyvena daugiausia lietuvių išeivių.

Parengta pagal dienraštį "Vakaro žinios"

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder