Tailande turistai kenčia nuo iš rankų maitinamų beždžionių

Tailande turistai kenčia nuo iš rankų maitinamų beždžionių

Tailandas traukia ne tik savo gamta, egzotišku vietinių gyventojų gyvenimo būdu, bet ir gyvūnija. Tačiau beždžionių rojumi dažnai vadinama šalis dabar ima nuo jų kentėti – turistai taip pripratino beždžionėles prie maisto, duodamo iš rankų, jog jos ima jo reikalauti. Skelbiama, jog nuo šių metų pradžios nuo alkanų beždžionėlių agresijos vien Krabi provincijoje nukentėjo per 50 turistų, rašo „BangkokPost“ ir 15min.lt.

Turistinių Tailando provincijų valdžia nutarė, jog turistams iš tiesų gresia rimtas pavojus, todėl daugelyje vietų pastatyti specialūs perspėjimo ženklai, kuriuose parašyta apie galimą beždžionių agresiją. Turistai raginami laikytis kuo toliau nuo gyvūnų, nekaišioti rankų ir neduoti maisto gyvūnams.

Statistika iš tiesų gąsdinanti – vien saloje Phi Phi pernai nuo beždžionėlių įkandimų nukentėjo per 600 žmonių. 75proc. jų – užsienio turistai.

Tailando valdžia skelbia, jog beždžionėlės pačios pagal prigimtį nėra agresyvios, tačiau turistai keičia jų elgseną, pratindami prie maisto iš rankų. Taip gyvūnai atpranta prie natūralių sąlygų ir vėliau ima reikalauti maisto. Dažnai gyvūnai gali užšokti ant pečių ir sprandų, apsivyti kojas, kąsti į ranką. Turistai perspėjami būti atsargūs, o įkandus beždžionei kuo skubiau kreiptis į medikus ir pasiskiepyti nuo stabligės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder