Tarptautinėje kosminėje stotyje bus brandinamas viskis

Tarptautinėje kosminėje stotyje bus brandinamas viskis

Kad išsiaiškintų, kaip viskis bręsta nesvarumo būklėje, Japonijos gėrimų gamintoja "Suntory" jo mėginių nusiuntė į Tarptautinę kosminę stotį (TKS). Juos čia kartu su kitu kroviniu antradienį atgabeno nepilotuojama japonų kapsulė, pranešė kosmoso agentūra "Jaxa", kuria remiasi agentūra AFP.

5,5 tonos kapsulę praėjusios savaitės trečiadienį Pietų Japonijoje į kosmosą iškėlė H-IIB tipo raketa. Ji taip pat atskraidino maisto produktų, vandens, drabužių ir mokslinių instrumentų.

Tiesa, astronautai negalės prie viskio kišti nagų. 10, 18 ir 21 metų viskio mėginiai mažiausiai metus bus laikomi japonų laboratorijoje.

"Suntory" ekspertai spėja, kad viskis nesvarumo būklėje įgaus švelnesnį skonį. Grąžinus į Žemę, jis bus ragaujamas ir moksliškai tiriamas.

Japoniškas viskis žinomas visame pasaulyje. "Suntory" gėrimą "Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013" autoritetingo eksperto Džimo Murray leidžiama "Viskio biblija" (Jim Murray's Whisky Bible) šiais metais išrinko geriausiu pasaulio viskiu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder