Turkmėnijoje uždrausta vietoj tualetinio popieriaus naudoti laikraščius

Turkmėnijoje uždrausta vietoj tualetinio popieriaus naudoti laikraščius

Autoritariškai Turkmėniją valdančio prezidento Gurbangulio Berdimuchamedovo asmenybės kultas peržengia sveiko proto ribas: gyventojai įspėti nenaudoti laikraščių vietoj tualetinio popieriaus, nes taip jie gali sutepti prezidento atvaizdą. Apie tai skelbia BBC, remdamasi Rusijos portalu „fergana.ru“, kuris laikomas patikimu informacijos iš izoliuotos šalies šaltiniu.

Pasak pranešimų, valstybės tarnautojai stebi sąvartynus ir šiukšlių surinkimo vietas, ieškodami įrodymų, ar nepažeidžiamas draudimas. Jei būtų nustatyta kaltųjų, toks asmuo būtų įspėtas.

Pasak kelių portalų, naudoti laikraščius vietoje tualetinio popieriaus visiškai skurdžioje šalyje yra plačiai paplitęs reiškinys, nes gyventojai neįperka tualetinio popieriaus arba jo nenori. Prezidento atvaizdas tada ištepamas neišvengiamai, nes valstybės kontroliuojamoje spaudoje jis mirga visur.

G. Berdimuchamedovas, kuris pagal išsilavinimą yra stomatologas, yra 2006-aisiais mirusio diktatoriaus Saparmurato Nijazovo įpėdinis. Prieš tapdamas prezidentu, jis yra dirbęs sveikatos ministru ir vicepremjeru. Būdamas valstybės vadovas, G. Berdimuchamedovas skatina perdėtą savo asmenybės kultą. Jis jau buvo paskelbtas „Šalies didvyriu“ bei „Rojaus Žemėje prižiūrėtoju“.

Prie šalies vairo stojus G. Berdimuchamedovui, pradžioje sužibo viltis, kad šalis atsivers. Tačiau po švelnių reformų naujasis prezidentas jau netrukus ėmė valdyti panašiai autoritariškai, kaip ir jo pirmtakas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder