Turtingiausi 2012 metų muzikantai

Turtingiausi 2012 metų muzikantai

"Forbes" paskelbė daugiausiai šiais metais uždirbusių muzikantų sąrašą.

Pirmoje vietoje - garsusis JAV reperis Dr.Dre. Jo pajamos šiais metais - 110 mln. JAV dolerių. Beje, didžiąją dalį šio turto jam atnešė ne hiphopo stiliaus kompozicijos, o bendrai su partneriais sukurto ausinių prekės ženklo "Beats by Dr. Dre" sėkmė. Dainininkas gavo 100 mln., kai 2011 m. išmaniųjų telefonų gamintojas HTC sumokėjo jam 300 mln. už 51 proc. šios kompanijos akcijų. Šiais metais, pasak "Forbes", Dr.Dre tapo vieninteliu amerikiečiu lyderių penketuke.

Antroje vietoje - vienas iš legendinių grupės "Pink Floyd" įkūrėjų britas Rogeris Watersas. Dėl pasaulinio turnė "The Wall Live" sėkmės jo uždarbis šiemet sudarė 88 mln. dol. Pelnas nuo bilietų pardavimo į 63 koncertus per pirmąjį metų pusmetį buvo 158 mln. dol.

Trečioji vietą atitenka dar vienam britui - Eltonui Johnui. Jis 2012 m. iš 100 koncertų uždirbo 80 mln. dol.

Airių roko grupė "U2" - ketvirtoje vietoje. Muzikantai uždirbo 78 mln. dol. patyrę neįtikimą sėkmę per pasaulinį turą, kuris per 3 metus surinko 736 mln. dol.

Penketuką vainikuoja britų grupė "Take That" su 69 mln. dol. uždarbiu. Vos per aštuonis koncertus Wembley stadione Londone buvo parduota bilietų už 61 mln. dol. sumą.

JAV muzikantas Bon Jovi atsidūrė šeštoje vietoje. su 60 milijonų, o jam ant kulnų lipa tėvynainė Britney Spears su 58 milijonais.

Į kitas dvi sąrašo eilutes įsirašė Paulas McCartney ir Taylor Swift - po 57 mln. dol.

Dešimtuką baigia Justinas Bieberis. Jis šiemet uždirbo 55 mln. dolerių. Tai pats jauniausias turtingiausiųjų reitingo muzikantas - jam vos 18 metų.

Daugiau nei 50 milijonų šiemet uždirbo amerikietės Rihanna ir Lady Gaga (53 ir 52 mln.) Jų kolegė Beyonce atsidūrė 16-oje eilutėje su 40 mln. Britė Adelė uždirbo 35 mln. ir užėmė 22 vietą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder