Kaip skelbia portalas dairyreporter.com, Bostono universiteto Medicinos mokyklos tyrėjai išanalizavo duomenis, kuriuos pateikė daugiau kaip 55 tūkst. moterų bei 18 tūkst. vyrų.
Tiriamieji pildė klausimynus apie mitybą, pagal kuriuos buvo vertinama, kiek šie žmonės vidutiniškai suvartodavo jogurto.
Tyrimas, paskelbtas žurnale „American Journal of Hypertension“, atskleidė, kad sergančioms hipertenzija moterims, kurios suvalgydavo bent po dvi jogurto porcijas per savaitę, insulto ar infarkto tikimybė sumažėjo 30 proc., o vyrams - 19 procentų.
Mokslininkų vertinimu, žmonėms, kuriems gresia širdies ligos, naudą teikia natūralios jogurto fermentacijos ir jame esančio kalcio derinys.
Ankstesni tyrimai atskleidė, kad kalcis yra svarbus normaliam širdies ritmui ir atsipalaidavimui, o probiotikai, kurių yra raugintuose produktuose, sietini su sumažėjusiu kraujospūdžiu.
Natrio, kuris didina arterinį kraujo spaudimą, jogurte yra nedaug. Be to, net riebus jogurtas turi nedaug cholesterolio.
Daugkartiniai moksliniai tyrimai patvirtina, kad jogurtas yra vertingas baltymų šaltinis.
Jogurte esančios aktyvios gyvosios bakterijų kultūros išskiria fermentus, skaidančius pieno cukrų laktozę, todėl jį gali toleruoti ir laktozei jautrūs žmonės.
Rašyti komentarą