Ketvirtadienį Klaipėdos laivininkų mokykloje vyko virėjų meistriškumo konkursas. Tokie konkursai tarp mokyklos komandų organizuojami kasmet ir yra tradiciniai, tačiau šiemet pirmą kartą konkursas išplaukė į tarptautinius vandenis.
Pernai vasarą Klaipėdos laivininkų mokykla pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kaliningrado jūreivystės mokykla, kurioje ruošiami tokių pačių specialybių jūreiviai. Tad konkurse dalyvavo ir kaliningradiečiai. Iš viso rungtyniavo trys komandos, kurias sudarė po tris moksleivius. Be minėtų mokyklų, dar dėl profesinio meistriškumo varžėsi ir Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos moksleiviai.
Buvo gaminamas firminis kaliningradiečių patiekalas iš žuvies "Baltijskij kotlet" ("Baltijos kotletas"). Parastai jis daromas iš sterko ar menkės filė. Kadangi sterko nepavyko Klaipėdoje nusipirkti, teko pasitenkinti menke, todėl užduotis buvo sudėtingesnė. Komandos turėjo pagaminti po 5 porcijas ir pristatyti vertinti komisijai bei žiūrovams.
Konkursas vyko mokyklos bendrabutyje, virėjų laboratorijoje. Jaunųjų kulinarų meistriškumą vertino komisiją, kurios nariai - minėtų mokyklų atstovai, komisijos pirmininkė – Klaipėdos darbo rinkos mokymo centro mokytoja Aušra Ragauskienė. Žiūrovai galėjo ragauti, bet vertinimo balso neturėjo.
Kaip ir reikėjo tikėtis, skaniausiai savo firminį patiekalą pagamino ir gražiausiai jį patiekė netgi savo lėkštes atsivežę kaliningradiečiai. Antroji vieta atiteko Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos kulinarams, o trečioje liko konkurso šeimininkai Klaipėdos laivininkų mokyklos komanda, kuri antradienį labai kruopščiai treniravosi.
Rašyti komentarą