Vokietijos „Robinas Hudas“ išdalijo 190 tūkst. eurų

Vokietijos „Robinas Hudas“ išdalijo 190 tūkst. eurų

Šiaurės Vokietijoje atsirado paslaptingasis aukotojas. Banknotų pilnus vokus netikėtose vietose paliekantis žmogus pramintas šalies „Robinu Hudu“.

Braunšveige Šiaurės Vokietijoje žmonės vėl tiki stebuklais.

„Kur dar galima šiais laikais rasti tokių dalykų? Tas žmogus aukoja tiek daug pinigų“, – sako vienas Braunšveigo gyventojas.

Kartais baltas vokas, kuriame 500 eurų kupiūros, randamas po kilimėliu prie durų, po giesmių knyga bažnyčioje, ant lentynos ar pašto dėžutėje.

Institucijos, kurioms tikriausiai ir skirti pinigai, kruopščiai atrinktos. Tai nusikaltimų aukoms padedanti organizacija, vaikų lopšelis, parapijos, maisto vargšams dalijimo centras, slaugos ligoninė.

Iš viso nepažįstamasis paliko 190 tūkstančių eurų.

„Manau, kad jis turi daug pinigų. Turėdamas tiek pinigų ir tikriausiai jokio paveldėtojo, jis nori pinigus perduoti žmonėms, kurie, kaip jis mano, su jais nuveiks ką nors gero“, – svarsto pastorius Hansas Juergenas Kopkow.  

Atrodo, kad geri darbai užkrečiami.  

„Kaimyniniame Helmštete kažkas bažnyčiai davė 3 tūkstančius eurų. Galime užtikrinti, kad tai pamėgdžiojimas. Kupiūros skirtingų dydžių – 50 ir 100 eurų, o aukotojas iš Braunšveigo visada palieka tik 500 eurų kupiūromis – taigi mūsų aukotoją jau kažkas kopijuoja“, – pasakoja Braunšveigo laikraščio redaktorius Henningas Noske.

Yra daug teorijų, kas tas „Robinas Hudas“ iš Braunšveigo. Daugelis tiki, kad tai šeimos neturintis arba su ja susipykęs senas žmogus, kitiems tai – loteriją laimėjęs geradarys. Dar kiti įsitikinę – tai šiuolaikinis Robinas Hudas, turtingųjų pinigus dalijantis vargšams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder