Kur keliauja žvaigždės?

Kur keliauja žvaigždės?

Iki vasaros likus porai mėnesių, daugelis jau pradeda ruoštis atostogoms. Vieni ieško patrauklesnių skrydžių ir atostogų krypčių, kiti dar tik svarsto kokią šalį pasirinkti. Žinomos moterys šiemet jau buvo susikrovusios lagaminus ir išvykusios pailsėti. Su „Laisvalaikio“ skaitytojais jos dalinasi įspūdžiais, galbūt padėsiančiais nuspręsti, kur praleisti atostogas ir ką verta pamatyti bei patirti svečiuose kraštuose?

Jogos mokytoja Milana Jašinskytė ir žurnalistas Mindaugas Rainys:

Havajai (Big Island)

Ką pamatyti: Mauna Kea kalną, kuris atims žadą net mačiusiems Himalajus. Žvaigždes, dėl kurių verta skristi į vieną toliausių pasaulio kraštų nuo Lietuvos. Taip pat Waimea Valley, patiksiantį tikriems koubojų mylėtojams, žirgams ir nuostabiai gamtai su žaliomis kalvelėmis bei juodo smėlio paplūdimiu.

Ko paragauti: havajietiškų pusryčių - gausite visko, ko širdis geidžia ir negeidžia viename. Napadoriai gausūs ir keisti.

Ko įsigyti: astronautams skirtų maisto paketų Mauna Kea papėdėje.

Ką patirti: dvylikos valandų skirtumą. Lygiai tiek mus skiria nuo Havajų.

Ko vengti: spontaniškumo užsisakant viešbučio kambarius paskutinę dieną - jų tiesiog nėra. Rekomenduoju planuotis nakvynę bent kelias dienas iš anksto. 


Modelis ir „SbyS“ įkūrėja Simona Starkutė:

Balis (Ubudo miestas)


Ką pamatyti: Monkey Forest! Jei mylite gyvūnus, ši vieta - būtent jums! Kadangi ten labai patiko, lankiausi 2 kartus. Beždžionės ir jų elgesys - tiesiog geros nuotaikos užtaisas.

Ko paragauti: tradicinio maisto, kokosų vandens tiesiai iš riešuto ir nepraleisti progos užeiti į organiško maisto restoranėlius, nes ten kuriami maisto šedevrai.

Ką įsigyti: jei mėgstate įvairius suvenyrus, medžio drožinius, rankų darbo papuošalus - Ubudo miestas - puiki vieta juos įsigyti. O jei atskridote su pustuščiu lagaminu, galite jį užpildyti organiškais priekoniais, sveikatinimosi priemonėmis, kremais, losjonais ir pan. Kadangi mano lagamine vietos nebuvo, o ir įvairių turguose parduodamų rankandėlių nemėgstu, parsivežiau tik prisiminimus.

Ką patirti: apsilankymas Balio saloje jau yra patyrimas.

Ko vengti: vietinių neautorizuotų valiutų keityklų - ten jus gali apgauti mikliau, nei suprasite, kaip tai įvyko. Valiutą geriausia išsikeisti tik nusileidus oro uoste.


Aksesuarų dizainerė Simona Brazdžionytė:

Italija (Roma)


Ką pamatyti: Roma - lyg vienas didelis muziejus. Todėl rekomenduoju keliauti pėstute ir mėgautis, nes be žinomiausių vietų Romoje nustebinti gali kiekviena didelė aikštė, siaura gatvelė, tiltas, arka ar jauki kavinukė.

Ko paragauti: būtinai Gelato ledų ir jų favoritę ledainę Giolitti.

Ką įsigyti: ką nors valgomo - pasta, pesto padažo ar sūrių. Taip pat itališkos odos gaminių.

Ką patirti: naktinio gyvenimo šurmulį ir aplankyti naktinį Trevio fontaną.

Ko vengti: mašinų kamščių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder