5 gardūs padažai košėms

5 gardūs padažai košėms

Grybų

Grybų padažas bet kuriam patiekalui suteiks nepaprasto skonio bei aromato. Jis puikiai tiks ir grikių, avižų, perlinių kruopų bei bulvių košėms.

Pievagrybių nusipirkti galite parduotuvėje, bet jeigu turite prisirinkę grybų iš miško - nuostabu! Itin gardus padažas su baravykais ir voveraitėmis.

Grybus galite naudoti ir džiovintus.

Padažui prireiks 300 g grybų (jeigu džiovinti - apie 30 g), 2 stiklinių pieno, šaukšto (su kaupu) miltų, 1 svogūno, šaukštelio susmulkintų žalumynų (čiobrelių, petražolių, krapų), druskos.

Gaminame. Grybus nuplaukite, nuvalykite, smulkiai supjaustykite ir apie 8 minutes kepinkite keptuvėje, įpylę du šaukštus augalinio aliejaus, kartu su susmulkintu svogūnu. Prieskonių berkite pagal savo skonį.

Kai svogūnai įgaus aukso spalvą, įpilkite pieno, suberkite žalumynus ir šaukštelį miltų. Sumaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų.

Padažą patroškinkite apie 5 minutes ir pilkite ant šiltos košės.

Sūrio

Ypač tinka perlinių kruopų košei, taip pat grikių, avižų, sorų, kukurūzų, bulvių košėms.

Jums prireiks 300 g pieno, 1 lauro lapelio, 15 g sviesto, 150 g sūrio, 2 šaukštų (su kaupu) miltų, 1 šaukštelio muskatinio riešuto miltelių, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminame. Į nedidelį puodą įpilkite pieno, įmeskite lauro lapelį, uždenkite ir užvirinkite.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto, įberkite miltų, sumaišykite ir palaikykite ant ugnies (nuolat maišydami) apie 3 minutes. Tada į keptuvę supilkite pieną, pamaišykite ir dar palaikykite ant ugnies 3 minutes, kol masė sutirštės. Ugnį sumažinkite iki minimumo, įberkite muskatinio riešuto, juodųjų pipirų, druskos ir sūrį. Virkite vis pamaišydami ant silpnos ugnies apie 5 minutes.

Špinatų

Skanu su ryžių, makaronų koše, taip pat galite išbandyti su visomis kitomis nesaldžiomis košėmis.

Jums prireiks apie 20 didelių špinatų lapų, 200 g grietinėlės, 30 g sviesto, druskos, juodųjų pipirų, cukraus, skiltelės česnako.

Gaminame. Špinatus nuliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir susmulkinkite.

Grietinėlę pašildykite keptuvėje ant mažos ugnies, įdėkite sviesto, druskos, pipirų, smulkintų česnakų ir nuolat maišydami dėkite špinatus. Kai padažas užvirs, keptuvę nuo ugnies patraukite.

Brokolių

Tinka ryžių, makaronų ir kitoms nesaldžioms košėms.

Jums reikės 1 brokolio galvos, 2 morkų, pusės svogūno, 1 skiltelės česnako, alyvuogių aliejaus, 150 g rikotos sūrio, 4 šaukštų natūralaus jogurto (be priedų), prieskonių pagal skonį.

Gaminame. Brokolius ir morkas supjaustykite ir išvirkite garuose (10 min.).

Svogūnus, česnakus smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje. Dėkite sūrį ir jogurtą, gerai sumaišykite. Pagardinkite prieskoniais (druska, pipirais, baziliku, raudonėliais etc.). Viską sumaišykite su brokoliais.

Spirgučių

Tinka perlinių kruopų, grikių, avižų, bulvių ir makaronų košėms.

Jums reikės 100-150 g rūkytos šoninės, 1 svogūno, 4-5 šaukštų grietinės.

Gaminame. Šoninę, svogūną, česnaką supjaustykite kubeliais. Į karštą keptuvę pirmiausiai dėkite šoninę, po to svogūnus ir kepkite, kol jie pagels. Dėkite česnako, pipirų, grietinės ir sumaišykite. Kai padažas užvirs, pilkite ant košės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder