5 gudrybės, kaip patogiau naudotis „YouTube“

5 gudrybės, kaip patogiau naudotis „YouTube“

Šiais metais 2 milijardus vartotojų turinti vaizdo įrašų platforma „YouTube“ minės 15-ąjį gimtadienį. Šia proga technologijų ekspertai dalijasi triukais, kurie padės antru pagal lankomumą populiariausiu kanalu naudotis dar patogiau ir lengviau. 

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, pristato 5 įrankius, kurie padės mėgautis dar sklandesniu bei greitesniu naršymu „YouTube“ bibliotekoje.

1.     „Sklandantis“ langas

Daugelis turbūt yra susidūrę su situacija, kai dirbant kompiuteriu, tuo pačiu metu norisi pasiklausyti ir įdomios laidos ar pažiūrėti mėgstamą vaizdo klipą. Kaip tai suderinti?

Tam, kad nereiktų „šokinėti“ nuo vieno puslapio prie kito, populiarioji naršyklė „Google Chrome“ siūlo puikią išeitį –  plėtinį „Floating for YouTube“, kuris sukuria atskirą, virš naršyklės „sklandantį“ langą su jūsų žiūrimu „YouTube“ turiniu. Juo naudotis labai paprasta – lango valdymas yra visiškai toks pats, kaip ir įprastoje „YouTube“ platformoje.

„Floating for Youtube“:

https://chrome.google.com/webstore/detail/floating-for-youtube/jjphmlaoffndcnecccgemfdaaoighkel

2.     Išvenkite nepageidaujamo turinio

Komunikacinio „triukšmo“, reklaminių pasiūlymų ir rekomendacijų internete išvengti sunku. Visgi specialus nemokamas plėtinys „YouTube Rabbit Hole“ padeda tai padaryti.

Jei įprastai žiūrint vieną vaizdo klipą, jo pabaigoje ir ekrano dešinėje nuolat matote papildomą jums siūlomą turinį, su minėtu plėtiniu tokie pasiūlymai pradings, o vietoj jų išvysite tik iš skrybėlės kyšančias zuikučio ausis. Turinio filtrą galėsite valdyti: patys pasirinkti, kuriuos elementus norite matyti, o kuriuos – pageidaujate išjungti.

„Rabbit Hole“:

https://chrome.google.com/webstore/detail/youtube-rabbit-hole/nlddakjbmpidooplakalfoogdincflfh

3.    Dešimtmečio geriausieji

Per 15 gyvavimo metų populiarioji vaizdo įrašų transliavimo platforma prikaupė begalę medžiagos. Daugelį hitų jau sunku beprisiminti, todėl jiems buvo sukurta atskira svetainė „YouTube Decade“.

Šiame tinklapyje kasdien yra įkeliami 8 vaizdo įrašai, kurie aptariamoje platformoje buvo populiariausi tądien lygiai prieš 10 metų. Čia talpinami vartotojų mėgstamiausi vaizdo klipai iš skirtingų turinio kategorijų: muzikos, komedijos, filmų ir animacijos, pramogų, naujienų bei politikos, gyvūnų, sporto ir žaidimų.

„YouTube Decade“: https://youtubedecade.com/

4.    Lengvesnis ir patogesnis valdymas

Jeigu esate tikras „YouTube“ gerbėjas ir įvairius vaizdo klipus šioje platformoje žiūrite kasdien, verta išbandyti itin naudingą įrankį „Magic Actions for YouTube“. Jis suteikia daugiau platformos kontrolės galimybių ir sukuria naują žiūrėjimo patirtį.

„Google Chrome“ naršyklėje veikiantis įrankis leidžia patogiai reguliuoti garsą, vienu paspaudimu daryti ekrano nuotraukas, įjungti kino režimą, pakeisti įprastą aplinką į nakties, naudoti šviesos efektus, o vaizdo klipus automatiškai rodyti pačia aukščiausia raiška. Šios ir kitos smulkios papildomos funkcijos padeda mėgautis „YouTube“ teikiamomis galimybėmis dar paprasčiau ir efektyviau.

„Magic Actions For Youtube“:

https://chrome.google.com/webstore/detail/magic-actions-for-youtube/abjcfabbhafbcdfjoecdgepllmpfceif

5.    Mėgstatiems gifus

Ar žinojote, kad iš kiekvieno „YouTube“ vaizdo įrašo galima lengvai ir greitai sukurti judantį GIF paveikslėlį? Tai padaryti itin paprasta – tereikia vaizdo klipo adreso eilutėje prieš žodį „YouTube“ prirašyti „GIF“ ir taip pakeistą nuorodą nukopijuoti. Po to, įklijuokite ją tam skirtame lange svetainėje www.gifyoutube.com.

Šioje svetainėje pasirinktas vaizdo įrašas atsidarys specialiame GIF paveikslėlių generavimo lange. Jame, sekdami instrukcijomis, galėsite pasirinkti animacijos trukmę, užrašą, lipdukus, spalvinę gamą, formatą ir kitas ypatybes.

„Gifs“: www.gifyoutube.com.

Šaltinis:

https://www.lifewire.com/most-popular-sites-3483140

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder