7 produktai, kurių geriau atsisakyti vėlyviems vakariniams užkandžiams

7 produktai, kurių geriau atsisakyti vėlyviems vakariniams užkandžiams

Egzistuoja nuomonė, kad nakčiai valgyti išvis negalima. Bet ar tikrai taip? Ir ką daryti tiems, kurie darbe praleidžia visą dieną ir namo grįžta pernelyg vėlai? Arba, tarkim, pavakarieniavo 19 val ir liko būdrauti iki vidurnakčio? Vienaip ar kitaip skrandis siųs konkrečius signalus, kad neblogai būtų pasistiprinti.

Optimalus variantas – lengva vakarienė 3 val iki miego. Bet jei kažkas vyksta ne pagal planą ir jūs jaučiate alkį, būtinai užkąskite. Miegas tuščiu skrandžiu – trumpas ir neramus. Tik nedarykite klaidų, kurios gali kainuoti jums sveikatą. Išsiaiškinkime,nuo kokių produktų reikėtų susilaikyti prieš miegą ir kodėl.

Produktai, kurių negalima valgyti nakčiai:

1. Mėsa, paukštiena, žuvis, kiaušiniai

Gyvūninės kilmės baltyminis maistas virškinamas skrandyje gana ilgai – 4-6 val. Tai, kas lieka skrandyje nakčiai, ima pūti. Į kraują patenka toksinai,kurie gali tapti blogos savijautos ir ligų priežastimi. Todėl tokius produktus reikia valgyti ne vėliau 18-19 val.

2. Visų rūšių ankštiniai

Tai produktai su žemu glikeminiu indeksu, o tai reiškia, ir virškinami lėčiau. Be to, ankštinių vartojimas nakčiai gali sukelti pilvo pūtimą ir padidintą dujų susidarymą žarnyne.

3. Arbata, kava, šokoladas

Kofeinas, esantis kavoje, arbatoje ir tamsiame šokolade stimuliuoja centrinę nervų sistemą. O tai reiškia – miego problemos garantuotos. Miego sutrikimai savo ruožtu mažina imunitetą ir provokuoja antsvorio kaupimąsi. Venkite kofeino vartojimo kelių valandų bėgyje prieš miegą.

4. Duona ir miltiniai gaminiai

Duona ir kiti miltiniai gaminiai virškinami gana greitai. Tačiau didina cukraus kiekį kraujyje. Kalorijos išnaudojamos minimaliai. Tiems, kas prisižiūri figūrą, miltinių prieš miegą valgyti tikrai nereikia.

5. Riešutai ir džiovinti vaisiai

Neginčytinai riešutai ir džiovinti vaisiai labai naudingi. Tačiau 100 g riešutų yra pusė merginos dienos kalorijų normos. O džiovinti vaisiai – tai koncentruotas cukrus, nors ir vaisių.

6. Alkoholiniai gėrimai

Ir nesvarbu, stiprūs ar silpni. Naudojant bet kokį alkoholį, miegas nors ir ateina greičiau, bet neatneša pageidautino poilsio. Spiritiniai gėrimai neigiamai veikia kraujagyslių sistemą. Ir kūnui reikia daugiau judėjimo, kad išvestų alkoholį, o ne miego.

7. Česnakas, svogūnas, prieskoniai

Viskas aštru: pipiras, imbieras, česnakas,svogūnas varinėja kraują, žvalina ir skatina apetitą. Po poros valandų jūs vėl norėsite valgyti. Druska sulaiko skystį organizme. O tai įtakoja patinimo atsiradimą ryte.

Informacija šiame straipsnyje yra išskirtinai pažintinio pobūdžio ir nepakeičia sertifikuoto šio profilio specialisto konsultacijos.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder