Ar galima į pasą užsirašyti duomenis, reikalingus ištikus nelaimei?

Ar galima į pasą užsirašyti duomenis, reikalingus ištikus nelaimei?

Pasas yra pagrindinis žmogaus asmens dokumentas ir jo negalima naudoti kaip užrašų knygutės. Taip sako Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos Pasų skyriaus vyriausioji specialistė Stela Balčiūnienė.

LRT RADIJO klausytojas Vytautas domisi, kur būtų galima užsirašyti duomenis, kurių galėtų prireikti nutikus nelaimei. „Pasas yra pagrindinis dokumentas, aš jį su savimi visuomet nešiojuosi, mobiliojo telefono neturiu. Pase yra daug tuščių lapelių. Norėčiau į juos su pieštuku užsirašyti, kur gyvenu, žmonos vardą, kraujo grupę, kur esu registruotas. Ar galima taip padaryti? Esu vyresnio amžiaus ir, jei man nutiktų nelaimė, norėčiau, kad žmogus, atsivertęs pasą, matytų šią informaciją“, – teiraujasi vyras.

Specialistė pabrėžia, kad pasas yra pagrindinis asmens dokumentas ir jo negalima naudoti kaip užrašų knygutės.

„Paso puslapiai yra skirti vizoms, todėl įrašų pačiam ten daryti negalima. Svarbią informaciją, apie kurią kalba klausytojas, būtų galima užsirašyti ant lapelio ir įdėti į tą patį pasą, jei jį nešiojasi. Be to, pasą nešiotis yra neprivaloma“, – teigia S. Balčiūnienė.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder