Ką tik nuskinta uoga, prisigėrusi vitaminų, labai tiks per visus metus nualintiems organizmams. Vyšnia dėl maistinių medžiagų gausos dar vadinama prabangiąja uoga.
Vyšnias senovėje vadindavo jaunystės eliksyru. Ir visai pelnytai. Jose esantys antioksidantų junginiai žmogaus organizme kovoja su senėjimo procesais, neurologiniais procesais, užkerta kelią diabeto formavimuisi, net vėžiui. O jeigu jums pakliuvo rūgšti vyšnia, džiūgauti turėtumėte dar labiau. Mat jose užsikaupę daugybė polifenolinių antioksidantų, kurie iš organizmo iššluoja laisvuosius radikalus ir aktyviąsias deguonies formas.
Deja, vyšnios pas mus, Lietuvoje, neraudonuoja ištisus metus, todėl dar senovėje šeimininkės stengdavosi šių uogų užsikonservuoti visai žiemai.
O jei neturite laiko, bet norite paragauti šviežios vyšnių uogienės, apsilankykite Vyšnių festivalyje Žagarėje, kur dar šiandien ir ryt uogiene bus dalijamasi.
Rašyti komentarą