Ką turėtume valgyti, kad geriau miegotume?

Ką turėtume valgyti, kad geriau miegotume?

Jeigu norite lengvai užmigti ir kietai miegoti, verčiau valgykite maistą, kuris skatina melatonino gamybą. Melatoninas vadinamas "miego hormonu": jis reguliuoja mūsų paros ritmus.

Kad suaktyvintumėte reikiamus procesus, vartokite pakankamai amino rūgšties triptofano. Jos daugiausiai turi baltymai - taigi kalakutiena, vištiena, jautiena, pienas, kiaušiniai. Taip pat jos nemažai yra žiediniuose kopūstuose, sojos pupelėse, brokoliuose, ananasuose, datulėse, riešutuose, bananuose.

Dietologai tiems, kurie turi problemų dėl miego, pataria baltymus vartoti kartu su angliavandenių garnyru: nemaltų kviečių duona ar ryžiais, grikiais, makaronais, ankštiniais augalais (tai pupelės, žirniai, lęšiai).

Beje, tiems, kurie kenčia nuo didelio nerimo, šiek tiek padidinti insulino lygį prieš naktį nėra blogai: jis veikia raminamai. Taigi jei vakare staiga užsinorėjote suvalgyti naminio torto gabaliuką, kaltinti savęs neverta. Jums tiesiog reikia stebėti, kad jis nebūtų per didelis...

Prieš miegą

Baltymai ir lėtieji (arba sudėtingieji) angliavandeniai, amino rūgštis triptofanas, B grupės vitaminai, magnis ir geležis. Štai sąrašas produktų, kuriuose šių medžiagų derinys yra optimalus geram miegui.

Pienas

Jeigu gerai toleruojate laktozę, geresnio produkto, tinkamo vartoti prieš miegą, nerasite. Pienas turi ir baltymų, ir triptofano, ir laktozės cukraus, pakeliančio insulino lygį. Kad sustiprintumėte šio gėrimo raminamąjį poveikį, galite dar įdėti šaukštelį medaus.

Kalakutiena

Be triptofano, ji turi ir B grupės vitaminų, kurie taip pat reguliuoja serotonino sintezę. Be to, šio paukščio mėsoje yra geležies, veikiančios miego kokybę ir gilumą.

Džiovinti vaisiai

Juose esantis magnis padeda mums pasisavinti triptofaną. Tačiau daugelis iš mūsų magnio gauname nepakankamai, be to, esant stresui organizmas greitai praranda šį mikroelementą, taip reikalingą geram miegui...

Nesijotų miltų duona

Angliavandeniai, kurių ji turi, nesukelia staigaus cukraus kiekio padidėjimo kraujyje ir pasisavinami lėtai. O tai reiškia ne tik ramų, bet ir sotų miegą...

Žaliosios lapinės daržovės

Be B grupės vitaminų, jos turi triptofano ir beveik neturi kalorijų.

Varškė

Ji mums duoda ne tik baltymo ir triptofano, bet ir amino rūgšties metionino, kuri padeda pasipriešinti depresijai.

Šaltinis: "Psychologies"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder