Lėktuvui leidžiantis - nemalonūs pojūčiai

Lėktuvui leidžiantis - nemalonūs pojūčiai

"Esu daug skraidžiusi lėktuvais, teko skirsti ir 15 val. be pertraukos, ir per dieną pakeisti po keturis lėktuvus, bet blogiausia, ką tekdavo patirti - baimė ir menkas ausų užgulimas. Dabar jau turiu aštuonerių metų skraidymo patirtį, pirmąkart lėktuvui mažinant aukštį, bet iki leidimosi likus bent 20 min., ėmė labai mausti iš pradžių vieną akį, paskui kitą, galiausiai abi. Skausmingai maudė, badė virš antakių ir tarp jų, taip pat apatinį voką. Pastebėjau, kad skausmo vieta paraudo ir šiek tiek ištino. Skausmas leidosi veidu ir pasiekė net dantis. Bet labiausiai koncentravosi virš antakių. Tas pats pasikartojo keičiant lėktuvus du kartus iš eilės ir paskui vėl tas pats kitą dieną. Kodėl taip įvyko ir ką daryti, kad tas sukeltas skausmas po skrydžio kuo greičiau atlėgtų? Man 28 metai".

Hiperbarinės oksigenacijos specialistas, gydytojas anesteziologas-reanimatologas Lukas MACKEVIČIUS: "Tie skaitytojo išvardinti simptomai yra susiję po sinusų uždegimo likusia sustandėjusia sinusų išklojamąja gleivine. Kintant slėgiui neelastinga gleivinė tempiama, paliečiamas nervinis audinys, todėl jaučiami nusakyti simptomai. Per pirmas dvi savaites nemalonūs pojūčiai turi dingti.

Likus sinusito komplikacijai ši sritis bus visada jautri slėgio kitimui. Norint išvengti šių nemalonių pojūčių reikėtų prieš skrendant ar skrydžio metu į nosies landas susilašinti gleivinę sutraukiančių lašų. Juos gali išrašyti gydytojas kartu su pažyma, skirta avialinijoms, kad jums tokie vaistai būtini. Tikslią konsultaciją jums suteiks ausų, nosies, gerklės ligų gydytojas kartu su neurologu".

Parengta pagal www.vlmedicina.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder