Mokykitės efektyviai dirbti!

Mokykitės efektyviai dirbti!

Norite išmokti dirbti efektyviai? Penketas didžių žmonių pavyzdžių, kuriais verta sekti.

1. Nereikėtų darbuotis iki vėlumos. Ne visi didieji žmonės dirbdavo visą dieną. Pavyzdžiui, filosofas Mišelis Fuko (Michel Foucault) dirbdavo tik nuo 9 iki 15 val. Liudvikas Bethovenas (Ludwig Beethoven) - nuo saulėtekio iki vidurdienio. Niekas neišsėdėdavo net 12 valandų.

2. Daugiau ilsėkitės. Net per savo neilgą darbo dieną didieji žmonės dažnai atsitraukdavo nuo savo veiklos ir pasidarydavo pertraukų. Pavyzdžiui, Sokratas kartais galėdavo tiesiog sustoti vidury gatvės ir kelias minutes stovėti nejudėdamas. L.Bethovenas, kaip žinoma, kas rytą bėgiodavo arba tiesiog vaikštinėdavo gatve. Tokį laiko leidimą jis dažnai vadindavo "darbu pasivaikščiojimo metu".

3. Neverta dirbti vidurdienį. Pavyzdžiui, Viktoras Hugo (Victor Hugo) po rytinės rašymo porcijos mėgdavo pasivažinėti dviaukščiu autobusu po Paryžių ir stebėti, kaip dirba galbūt būsimieji jo kūrinių herojai.

4. Pasidarykite pertrauką ir pavalgykite. Prieš sėsdamas prie stalo V.Čerčilis (W.Churchill) net išsimaudydavo vonioje ir persirengdavo švariais drabužiais. Mums, paprastiems mirtingiesiems, pietūs - tai paskubomis kur nors parke ant suoliuko ar tiesiog biure sukimštas sumuštinis, po kurio skubame į savo darbo vietą.

5. Paįvairinkite savo gyvenimą. Didžiųjų žmonių kasdienybė buvo kupina netikėtumų ir stebėtinos įvairovės. Todėl galime daryti išvadą: jei norime sulaukti sėkmės, nereikia įstrigti smulkmenose, reikia išmėginti viską ir iškart. Net paniuręs vokiečių filosofas Imanuelis Kantas (Immanuel Kant) kasdien eidavo pasivaikščioti arba pietaudavo su draugais.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder