Namų šildytuvai: kaip išsirinkti tinkamiausią?

Namų šildytuvai: kaip išsirinkti tinkamiausią?

Nors šildymo sezonas jau yra prasidėjęs visoje Lietuvoje, kai kurių butų ar namų gyventojai nori gyventi dar šiltesniuose namuose, todėl įsigyja nedidelius šildytuvus. Šildytuvų paskirtis gali būti ne tik aukštesnė temperatūra namuose, bet ir greitesnis skalbinių išdžiovimo procesas ar oro sausinimas tokiose erdvėse, kuriose nuo susidariusios drėgmės rasoja langai ar net susidaro šerkšnas. Taigi, šildytuvas vienuose namuose gali atlikti keletą skirtingų funkcijų. Jeigu planuojate įsigyti naujausių modelių, greičiausiai įšylančius, net ne vieną, o daugiau šildytuvų, jums gali prireikti plačiau atverti piniginę. Pritrūkus santaupų, paprastai apie kreditus sužinokite tinklapyje. Na, o turint pakankamą finansų kiekį ir skubant įsigyti šildytuvus, verta atkreipti dėmesį į specialistų patarimus, kaip išsirinkti tinkamiausią namų šildytuvą?

Namų šildytuvai yra kelių skirtingų modelių: tai gali būti šiluminiai ventiliatoriai, tepaliniai, konvekciniai ar infraraudonųjų spalvų šildytuvai, kurių paskirtis – šilumą perduoti namuose esantiems objektams. Tuo tarpu ventiliatoriai, tepaliniai šildytuvai kuo puikiausiai šildo namų aplinką ir suteikia galimybę gyventi dar šiltesniuose namuose. Pastebima, jog tai ypač tampa aktualu šeimoms, auginančioms mažus vaikus, dažnu atveju gyvenant senos statybos daugiabutyje, kuriame šiluma negali būti reguliuojama buto gyventojų, o naudojamasi centrinio šildymo paslaugomis. Jau nuo seno vieni populiariausių šildytuvų yra tepaliniai. Jų išvaizda yra labai panaši į daugeliui įprastus radiatorius. Šių viduje – tepalai, kurie sušildo net ir erdvesnius buto kambarius. Tokius šildytuvus įjungtus galima laikyti ilgai, naujesni modeliai turi savaiminio išsijungimo funkciją, kai šildytuvas prišyla iki numatytos temperatūros. Taip pat tokie šildytuvai gali vėl automatiškai įsijungti, kai temperatūra kambaryje nukrenta. Verta paminėti, jog tepaliniai šildytuvai net ir išjungti, kurį laiką savyje išlaiko ir skleidžia šilumą.

Antras šildytuvų tipas – šilumos ventiliatoriai. Tokie ventiliatoriai gali būti lengvai transportuojami, jie yra lengvi, o norimą patalpą sušildo itin greitai. Tiesa, būtent šio tipo šildytuvai sunaudoja nemažą kiekį elektros energijos, o aktyviai naudojami plastikinio korpuso šilumos ventiliatoriai gali ir perkaisti. Tam, kad taip neatsitiktų, rekomenduojama rinktis metalinį korpusą turintį šildytuvą. Vienas pagrindinių skirtumų, kuo šilumos ventiliatoriai skiriasi nuo tepalinių – tepaliniai veikia tyliai, tuo tarpu ventiliatoriai skleidžia garsą. Šeimos, auginančios mažus vaikus, šilumos ventiliatorius naudoja norėdamos greitai sušildyti tam tikrą būsto erdvę, tačiau kambaryje, kuriame, pavyzdžiui, miega mažas vaikas, dėl skleidžiamo garso šilumos ventiliatoriaus nepalieka.

Ar žinojote, jog tiek namuose, tiek darbovietėse galite įsigyti kabinamus infraraudonųjų spindulių šildytuvus, kurie neužima daug būsto erdvės ploto ir šilumą skleidžia nuo to aukščio, kuriame yra įmontuoti? Infraraudonųjų spindulių šildytuvai nesausina oro, juos rekomenduojama montuoti dviejų ir daugiau metrų aukštyje, tokiu atveju šie geriausiai atliks savo funkciją. Daugelis infraraudonųjų spindulių šildytuvus tiekiančių įmonių nemokamai suteikia montavimo paslaugą, todėl netenka sukti galvos, kaip tokį šildytuvą pritvirtinti.

Bet kokio tipo šildytuvo nerekomenduojama statyti prie lengvai užsidegančių daiktų, taip pat juos svarbu saugoti nuo mažamečių vaikų. Jeigu iki šiol nerimaudavote, kad gyvenate vėsiame bute, šią situaciją galite lengvai išspręsti ir jeigu nesate tikri, kokio tipo šildytuvas geriausiai tiktų jūsų namams, pasikonsultuokite su specialistais, dirbančiais tiek internetinėse, tiek fizinėse parduotuvėse. Šiuolaikiniai šildytuvai yra kokybiški, todėl sėkmingai tarnauja ne vieną šaltąjį sezoną.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder