Netradiciniai sprendimai, padėsiantys sujaukinti namus prieš Kalėdas

Netradiciniai sprendimai, padėsiantys sujaukinti namus prieš Kalėdas

Turbūt girdėjote posakį, jog visi žmonės skirtingi. Jį paneigti būtų išties sunku – juk pasaulyje gyvuoja beveik 8 milijardai žmonių! Net jei pradėtume kalbėti apie Kalėdas, nuomonės ženkliai išsiskirtų...

Vieni jas dievina, kiti renkasi nuo jų bėgti. Vieni per Kalėdas nori žiūrėti “Vienas namuose”, kiti – vengia televizijos. Dalis žmonių per gražiausias metų šventes į pilvus kemša silkutę ar baltą mišrainę, dalis – vien augalinės kilmės produktus: riešutus, daržoves. Ir vis dėlto – dalis mūsų namus per Kalėdas dekoruoja tradiciškai – gyvą eglutę puošia plastmasiniais, jau klasika tapusiais raudonais žaisliukais, o dovanas pakuoja į ryškiaspalvį popierių. Išlieka ir tie, kurie prasidėjus Adventui nestinga idėjų ir vis suka galvą – kaip namus puošti šiemet – ar eglutę gaminti iš kopėčių ar šiaudinio kabančio sodo? O gal dovanas pakuoti į drobinius, lininius maišelius, Kalėdines kojines pasisiūti iš seniai nusibodusių marškinių? Jei esate tie – šis skaitinys – kaip tik jums.

Pasigaminkite advento kalendorių!

Jeigu jau pabodo metų metus pirktas šokoladinis kalendorius, jį pasigaminti galite ir patys. Viskas ko reikia – tvirtas paviršius ir 25 popieriniai maišeliai užkandžiams. Tokius nusipirkti galite kone bet kurioje elektroninėje parduotuvėje ir atsisiųsti tiesiai į namus. Sukabinkite juos ant tvirto paviršiaus, užrašykite skaičius nuo 1 iki 25, o tada – sudėkite norimus daiktus ar skanėstus. Riešutai, datulės, o gal nedidukės dovanėlės? Spręsti belieka jums! Jeigu vaikotės ypatingos dekoracijos namams – toks Advento kalendorius neabejotinai sujaukins namus.

Susikurkite vienetinę Kalėdų eglutę ar žaisliukus!

Jeigu ieškote greito, bet gražaus sprendimo, čia jums padės Kalėdinė lempučių girlianda. Suformuokite trikampį, ar dėliokite girliandą zigzagais – eglutę išgauti išties paprasta. Tokiu būdu išvengsite įsigyti eglę ir sutaupysite vietos namuose. Be viso to, toks raizginys atrodys išties originaliai, tad jausitės namus padabinę išskirtiniu būdu. Vis dėlto, jei nenorite atsisakyti dirbtinės Kalėdinės eglutės – rinkitės pasigaminti unikalius eglutės žaisliukus. Juos galite gaminti iš tešlos – kepdami sausainius, iš šilkinės juostos – rišdami kaspinėlius, ar tiesiog – pasitelkdami origami techniką – lankstymą iš popieriaus.

Kalėdų vainikai – o kaipgi be jų?

Kalėdų vainiką galite nusipirkti bet kurioje elektroninėje parduotuvėje. Nusipirkę paprastą, žalią, dirbtinių šakelių vainiką galite dekoruoti patys. Karštais klijais priklijuokite miške rastus kankorėžių, ar namie džiovintas bruknės, įpinkite mėgstamo augalo šakelę ar priklijuokite blizgučių ir suteikite vainikui spalvingumą. Vis dėlto, jei nusprendėte vainiką kurti nuo nulio – prisirinkite šakelių. Kruopščiai formuokite apskritimą, vis sutvirtindami jį šakelių spalvos siūlu. Viršų puoškite gyvomis eglišakėmis ar kitais, patinkančiais natūraliais augalais. Taip pat, vainiką galima susikurti iš medžio ar įprastinių gėlių – nebijokite improvizuoti. Neabejojame, jog paties susikurti Kalėdų vainikai taps ne tik gražia dekoracija, bet ir smagia pramoga.

O čia rasite keletą idėjų, kaip papuošti langus ir stalą Kalėdoms

Kalėdinių dovanų pakavimas – išlipkite iš rėmų

Neabejojame, jog dažnai pagalvojate, kad būtų smagu įpakavimus taip pat pagaminti patiems. Vietoje įprastinių kaspinų ar spalvingo pakavimo popieriaus ar maišelių – pasirinkti kažką neįprasto. Ar žinojote, jog pakavimui puikiai tinka seni laikraščiai, arba sviestinis popierius? Taip pat, vietoje kaspino, nuostabiai tiks miške rasti lapai, ar šermukšnio šakelė. Surišimui naudokite drobinį siūlą ar suriškite dovaną nebenaudojamų drabužių iškarpa – juostele. Neabejojame, jog tokios Kalėdos jus įkvėps!

Norėtumėte pamatyti daugiau panašių idėjų? O galbūt supratote, jog gamybai pritrūksite laiko, tad geriausia išeitis – nupirkti kažką jau pagaminto? Ne bėda – Kaledos.lt komanda paruošė išties įspūdingų dovanų sąrašą, tad suskubkite dairytis ir rinktis!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder