1 kg uogų reikės 250 g cukraus.
Uogos užpilamos cukrumi ir laikomos, kol atsiranda sulčių. Kitą dieną verdamos 5-10 min., nugriebiant putas.
Karšta uogienė supilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Serbentų tyrė
1 kg uogų reikės 500 g cukraus (cukraus galima imti pagal skonį ir serbentų rūšį).
Prinokusios uogos pertrinamos per sietą, pridedama cukraus ir pavirinama, kol sutirštės. Supilama į stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Kaitintų serbentų drebučiai iš sulčių
1 stiklinė sulčių, 2 stiklinės cukraus.
Sultys supilamos į puodą, suberiamas cukrus ir verdama nugraibstant putas, kol sumažės tūris ir sultys pradės tirštėti. Karšti drebučiai išpilstomi į stiklainius ir hermetiškai uždaromi.
Juodųjų ir raudonųjų serbentų drebučiai
Nekaitintiems (nevirtiems) drebučiams uogos turi būti geros. 1 kg uogų reikės 1,5 kg cukraus.
Šviežios uogos sugrūdamos mediniu šaukštu, suberiamas cukrus ir maišoma, kol cukrus visiškai ištirpsta ir drebučiai pradeda tirštėti. Paruošti drebučiai supilami į šaltus išdezinfekuotus stiklainius, paliekant 5 cm iki viršaus. Uždaromi dangteliais.
Taip paruoštų uogų skonis, vitaminai ir kvapas išlieka kaip ir šviežiuose. Geriausiai išsilaiko šaldytuve ar šaltoje patalpoje.
Juodųjų serbentų kompotas be cukraus
1 kg uogų reikės 1-1,5 stiklinės vandens.
Uogos užpilamos vandeniu ir uždengus puodą dangčiu pavirinamos 3-5 min. Išpilstomos į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma metaliniais dangteliais.
Rašyti komentarą