Specialistės patarimai, kurie padės tinkamai įsirengti virtuvę

Specialistės patarimai, kurie padės tinkamai įsirengti virtuvę

Remontuojant namus ar įsigijus naują būstą bemaž kiekvienam kyla klausimų, kaip išsirinkti buitinę techniką ir išvengti klaidų. Juolab, kad tai – viena didžiausių investicijų kalbant apie virtuvės įrengimą.

Kas svarbiausia?

Kaitlentė, šaldytuvas, gartraukis, orkaitė – daiktai, reikalingi kiekvienuose namuose. Jau ne pirmus metus naujakuriai vis dažniau įsigyja ir indaploves.

„Net jei nedidelė šeima, žmonės įvertina patogumą. Indaplovė tampa tokia pat svarbi, kaip ir skalbimo mašina“, – sako buitine technika prekiaujanti Vilma Bebrauskienė.

Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ dirbanti verslininkė teigia, kad dažnai atėję pirkėjai visų pirma ieško patarimų, mat neturintis žinių žmogus gali lengvai pasiklysti tarp gausybės prekinių ženklų bei siūlomos buitinės technikos. Nors atrodytų, kad prekės – panašios, vis tik esminius dalykus, perkant virtuvės įrangą, žinoti reiktų.

Daugiausia dėmesio – viryklei ir orkaitei

Pasak įmonės „Techbuta“ vadovės V. Bebrauskienės, pastaraisiais metais kur kas daugiau naujakurių renkasi įmontuojamą, o ne pastatomą buitinę techniką.

Kaip išsirinkti viryklę? Būtent jai prekybininkė pataria skirti daugiau dėmesio ir įvertinti detales, kurios yra svarbios. Jei žmogus perka dujinę kaitlentę, patariama rinktis tokią, kurios jungtukai būtų šone, o ne priekyje. Taip jie netrukdys gaminant maistą, bus patogiau naudotis keptuve.

Dvigubos liepsnos degiklis taip pat turėtų būti priekyje. Jei jis yra tolimesnis ir prie sienos, nebus patogu statyti didelį puodą. Be to, jei virtuvės siena prie viryklės nėra iš plytelių, o iš specialios plokštės, tai gali būti ir nesaugu – plokštė gali aprūkti.

Jei perkama elektrinė kaitlentė, geriau rinktis indukcinę. Indukcines kaitlentes lengviau valyti, ant jų paviršiaus nepridega iš verdamo puodo išbėgęs skystis, taip pat iš karto galima sumažinti kaitrą – panašiai taip, kaip sumažintum dujinės viryklės liepsną.

Orkaitei taip pat reikėtų skirti nemažai dėmesio, mat gamintojai į jas įdiegia pačių įvairiausių funkcijų. Tarkime, kad būtų savaime išsivalanti, su temperatūros matuokliu, griliu, laikrodžiu.

„Todėl tai kiekvieno pirkėjo reikalas, kokių funkcijų iš orkaitės jis nori. Tačiau svarbiausia, į ką atkreipčiau dėmesį – pirkdami orkaitę būtinai pasidomėkite, ar joje yra ventiliatorius, kuris tolygiai išskirsto orą“, – sakė V.Bebrauskienė.

Svarbu žinoti, kad gerokai lengviau prižiūrėti tą buitinę techniką, kurios paviršius yra juodo stiklo. Tuo tarpu metalinis paviršius valosi sunkiau.

Šaldytuvas – ne magnetukams

Renkantis šaldytuvą reiktų apsispręsti, kiek vietos virtuvėje jam galima skirti. Jei virtuvė didesnė, patariama įsigyti dviejų durų šaldytuvą su šaldikliu. Taip pat svarbu, kad jame būtų no frost funkcija, mat tada jis ne tik savaime atsitirpina, tačiau šaldytuvo vidus neapšerkšnija.

Svarbu atkreipti dėmesį į šaldymo kameros sieneles. Kuo jos storesnės, tuo mažiau praleidžia šilumą. Tarp siūlomų šaldytuvų yra tokių, prie kurių nelimpa iš kelionių atsivežti magnetukai.

„Kartą išties buvau sulaukusi klausimo, ar ant pasirinkto šaldytuvo lips magnetukai“, – juokėsi verslininkė.

Tiesa, klientams, kurie tokiu būdu kolekcionuoja atostogų įspūdžius, V. Bebrauskienė siūlo specializuotose parduotuvėse įsigyti specialią tam skirtą lentą.

Indaplovė – pagal vietą virtuvėje

Pasak V. Bebrauskienės, dažno lietuvio namuose būtinybe tampa ir indaplovė. Ją pirkėjai renkasi visų pirma pagal erdvę virtuvėje.

„Tai svarbiausia – kokių išmatavimų indaplovė tilps. Taip pat žmonės renkasi tokias, kuriose yra trys stalčiai, iš kurių vienas yra skirtas įrankiams“, – sakė pašnekovė.

Bene lengviausia išsirinkti gartraukį, tačiau visų pirma reikia apsispręsti, kokio norima – ar įmontuojamo, ar pakabinamo.

„Aš siūlyčiau įmontuojamą, mat jis praktiškesnis. Jo nesimato, be to, virš jo galima įrengti spintelę. Gartraukiai skirstomi pagal galingumą“, – aiškino V. Bebrauskienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder