Žaliasis daktaras. Pelargonija.

Žaliasis daktaras. Pelargonija.

Kvapioji pelargonija, liaudies vadinama jeronimu, nuo senovės garsėja gydomosiomis savybėmis. Ši gėlė skleidžia stiprų kvapą - lakias biologiškai veiklias medžiagas, kurios vadinamos fitocidais.

*Iš jos pagaminta arbata skalaujama gerklė, patariama ir gerti, sergant viršutinių kvėpavimo takų ligomis - palengvina atsikosėjimą. Taip pat gelbsti skaudant ausį. Tereikia į gabalėlį tvarsčio įvynioti šios pelargonijos rūšies lapelį, patrinti, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių, ir įkišti į ausį.

*Kvapiųjų pelargonijų eteriniai aliejai ramina ir nervus. Susierzinę arba peršalę pajudinkite pelargonijos kerą ir keletą kartų giliai įkvėpkite.

*Jei kankina nemiga - pelargonija gali padėti normalizuoti miegą ją tiesiog pastačius miegamajame.

*Pridėjus pelargonijos lapą prie riešo, kur matuojamas pulsas, normalizuosis arterinis kraujo spaudimas, o

* Gelbsti ir besikalančio dantuko kamuojamą kūdikį - prie jo skruostuko pridėkite jeronimo lapą ir apriškite šiltai, skausmas nurims.

*Jei kamuoja reumatas arba sąnarių uždegimas, pažeistas vietas galima įtrinti sausais jeronimo lapais arba ant skaudamų vietų dėti karštus lapų kompresus.

*Beje, ši gėlė kuo puikiausiai ir orą valo, dezinfekuoja, šalina nemalonius kvapus, atbaido vabzdžius.

Kad ir koks tai būtų naudingas augalas, visgi kai kurie žmonės alergiški pelargonijoms. Būkite atsargūs. Beje, augalų, jei naudojate juos vaistams, netręškite ir nenaudokite jokių chemikalų nuo juos puolančių kenkėjų ir ligų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder