Cukinijų ir jautienos apkepas

Cukinijų ir jautienos apkepas

Sotus valgis vertinantiems sveiką ir subalansuotą maistą.

Ingredientai:

1 didelė cukinija,

500 g maltos jautienos,

100 g ryžių,

1 svogūnas,

1 morka,

1 salieras,

2 skiltelės česnako,

2 šaukšteliai pomidorų padažo,

400 g konservuotų pomidorų,

1 šaukštelis raudonėlių,

250 g graikiško jogurto

1 kiaušinis,

aliejaus kepti,

bazilikų, čiobrelių papuošti,

druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas

Ryžius išvirti ir nukošti. Cukiniją supjaustyti pailgomis juostelėmis ir pakepinti. Dėti ant popierinio rankšluosčio, kad įsigertų riebalų perteklius. Svogūną, morką, salierą, česnako skilteles susmulkinti ir pakepinti.

Sudėti jautieną ir nuolatos maišant kepti dar 5–6 min. Pagardinti prieskoniais, sudėti pomidorų padažą, pomidorus, raudonėlius ir išmaišyti. Suberti ryžius ir gerai išmaišyti.

Dėti į kepimo indą, ant viršaus sudėti cukinijų juosteles. Jogurtą išplakti su kiaušiniu.

Gautu mišiniu apšlakstyti cukinijas ir kepti 25–30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti papuošus bazilikais ir čiobreliais.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder