Lazanija su baklažanais ir rikota

Lazanija su baklažanais ir rikota

Ingredientai:

baklažanas 2 vnt.

druska pagal skonį

paprika 2 vnt.

pipirai pagal skonį

alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)

raudonasis svogūnas 1 vnt.

konservuoti pomidorai 390 g

rozmarinai 2 šaukštelis (-iai)

vyno actas 1 šaukštas (-ai)

lazanijos lakštai 200 g

rikotos sūris 250 g

Ingredientai salotom:

baltosios pupelės (konservuotos) 380 g

svogūnas 1 vnt.

pomidorai 4 vnt.

bazilikas 0.5 ryšulėlis (-iai)

alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)

balzaminis actas (arba vyno actas) 1 šaukštas (-ai)

Instrukcijos:

Įkaitinkite orkaitę iki 250 ° C.

Supjaustykite baklažaną 1 cm griežinėliais, pasūdykite ir palikite kambario temperatūroje apie 10 min. Smulkiai supjaustykite paprikas.

Nušluostykite baklažano griežinėlius popieriniu rankšluosčiu. Sumaišykite paprikas ir baklažaną kartu su alyvuogių aliejumi. Pabarstykite pipirais. Daržoves sudėkite ant skardos ir kepkite apie 20 min, kol pradės gražiai ruduoti. Ištraukite daržoves iš orkaitės ir sumažinkite kaitrą iki 225 ° C.

Nulupkite ir supjaustykite svogūną, pakepkite puode. Supilkite smulkintus koncervuotus pomidorus ir sudėkite rozmariną. Pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite actą.

Lazanijos sluoksniavimas: ant kepimo indo dugno įpilkite šiek tiek padažo, sudėkite lazanijos lakštus, daržoves, ir užpilkite pomidorų padažu. Ant viršau uždėkite rikotos sūrį. Viską kepkite orkaitės viduryje apie 25 min. (kol suminkštės lazanijos lakštai).

Salotos: Nupilkite pupelių skystį ir leiskite nuvarvėti. Tada supjaustykite pomidorus ir svogūną. Viską sumaišykite, įdėkite baziliko, supilkite aliejų ir actą. Pagardinkite druska ir pipirais.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder