Lazanija su grybais, pesto ir rikota

Lazanija su grybais, pesto ir rikota

Ingredientai

Lazanijai:

svogūno 1 vnt.

česnako 1 skiltelė (-ės)

užšaldyto grybų mišinio 500 g

aliejaus 1 valg. šaukštas (-ai)

trintų pomidorų 500 g

vandens 200 ml

daržovių sultinio 1 gabalėlis (-iai)

špinatų lapelių 200 g

pesto 130 g

druskos pagal skonį

pipirų pagal skonį

ryšulėlio rozmarino 0.5 ryšulėlis (-iai)

lazanijos lakštų 15 vnt.

rikotos sūrio 250 g

grana padano sūrio 50 g

Salotoms:

salotų gūžės 0.5 vnt.

raudonojo vyno acto 1 arbat. šaukštelis (-iai)

alyvuogių aliejaus 1 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūroje.

Lazanija:

Nulupkite svogūną ir česnaką ir smulkiai juos supjaustykite. Apkepkite svogūną, česnaką ir grybus aliejuje keptuvėje. Kepkite tol, kol skystis išgaruos. Sudėkite viską ant lėkštės.

Į keptuvę supilkite pomidorus, vandenį ir sutrupintą buljono kubelį ir užvirinkite. Pridėkite špinatus ir po to grybus bei pesto. Pagardinkite druska ir pipirais. Supjaustykite rozmariną ir sudėkite.

Sutepkite lazanijos lakštus grybų padažu formoje, kurios matmenys yra apytiksliai 20×30 cm. Kas antrą lakštą sutepkite nedideliu rikotos kiekiu. Patį viršutinį lakštą sutepkite padažo sluoksniu, nedideliu rikotos kiekiu ir pabarstykite grana padano sūriu. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių.

Salotos:

supjaustykite salotas juostelėmis ir sumaišykite jas su actu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Patiekite lazaniją su salotomis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder