Nuolatinis laidos šefas, grilio virtuozas Vylius Blauzdavičius gamins savo labai mėgiamą jautienos befstrogeną ant laužo su bulvių koše ir silkės su marinuotais agurkėliais užtepėlę.
Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės ekspertas – Tomas Rimydis gamins savo mamos receptų įkvėptus patiekalus – karbonado suktinį su lauže keptomis bulvėmis ir mielinį varškės pyragą.
Karbonadui Tomas naudos kiaulienos nugarinę. Iš mėsos, šoninės ir sūrio jis padarys suktinį, kurį keps ant žarijų. Šefas pataria kepimui ant laužo naudoti ne foliją, bet marlės audinį – jis praleidžia dūmų aromatą, karštį, bet kepiniams neleidžia prarasti formos, išsibarstyti ingredientams.
Kitas Tomo patarimas – mielinės tešlos kepinius pradėti kepti žemesnėje temperatūroje, kad mielės susiaktyvintų, o baigti aukštesnėje.
„La Maistas“ laidos vedėjas Mindaugas Rainys neatsiliks nuo kulinarijos profesionalų ir paruoš šaltą ridikėlių sriubą bei armėniškas salotas.
Siūlome išsikepti Tomo mielinį varškės pyragą.
Jums reikės:
500 g miltų
100 g cukraus
100 g pieno
100 g varškės
1 kiaušinio
30 g mielių
žiupsnelio vanilinio cukraus
žiupsnelio cinamono
Gaminimo eiga:
Mielės sumaišomos su dalimi šilto pieno ir dalimi cukraus. Paliekama šiltai pastovėti apie 30 minučių, kad mielės suputotų.
Atskirame inde sumaišomas vienas kiaušinis su likusiu cukrumi, cinamonu ir vanile.
Suberiame du trečdalius miltų. Tuomet sudedama varškė ir viskas gerai sumaišoma.
Supilame likusį pieną, sudedame mielių mišinį ir išmaišome tešlą.
Dubenį su tešla pridengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje maždaug 2 valandoms – kol tešla iškils.
Kai tešla iškyla, dedame likusius miltus ir išminkome. Tešla turi būti elastinga ir nelipni.
Iš tešlos suformuojame pyragą ir paliekame jį pusvalandžiui šiltai, kad pakiltų.
Pyrago viršų aptepama kiaušinio plakiniu ir pabarstome cukrumi.
Kepame grilyje 160 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.
Rašyti komentarą