Ingredientai:
prinoke abrikosai arba persikai
500 g
rudas cukrus
60 g
medus
60 ml
36 % riebumo grietinėlė
475 ml
druska
žiupsnelis (-iai)
pistacijos
50 g
Keli lapeliai šviežių mėtų papuošimui (nebūtinai)
vafliai ledams RIMI (nebūtinai)
10 vnt.
Instrukcijos:
Abrikosus supjaustykite ketvirčiais, išimkite kauliukus. Vaisius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Apibarstykite 2 valg. šaukštais cukraus ir pašaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 min. arba kol vaisių sultys pradės burbuliuoti.
Atvėsusius abrikosus elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
Puode ant žemos kaitros maišydami pakaitinkite likusį cukrų, medų, grietinėlę ir druską, kol cukrus ir medus ištirps. Nukėlę puodą nuo viryklės, viską gerai sumaišykite su trintais vaisiais.
Supilkite į indą ir padėkite į šaldytuvą 2–3 val. arba nakčiai.
Atšalusią masę gerai išsukite elektriniu trintuvu. Gautą masę palaikykite šaldiklyje mažiausiai 2 val.
Jei vartosite ledų vaflius, drėgnu samteliu padarykite iš ledų rutuliukus ir sudėkite juos į vaflius.
Prieš patiekdami apibarstykite ledus kapotomis pistacijomis, papuoškite šviežių mėtų lapeliais.
1 patarimas. Jei norite, kad ledai būtų saldesni, pridėkite daugiau medaus arba cukraus.
2 patarimas. Abrikosus galite pakeisti persikais arba mangais.
3 patarimas. Ledai tinka su abrikosų pyragu.
Rašyti komentarą