Prancūziškas vištienos troškinys su vynu

Prancūziškas vištienos troškinys su vynu

Ingredientai:

sviestas 30 g

aliejus 1 valg. šaukštas (-ai)

vištienos ketvirčiai 1,5 kg

šoninė 125 g

svogūnai „Shallot“ 8 vnt.

salieras 1 vnt.

pievagrybiai 250 g

miltai 30 g

vištienos sultinys 300 ml

nealkoholinis raudonasis vynas 600 ml

česnakas 2 skiltelė (-ės)

čiobreliai keletas

rozmarinai keletas

druska pagal skonį

pipirai pagal skonį

Instrukcijos:

Įkaitinkite didelę keptuvę su sviestu ir aliejumi, sudėkite vištienos ketvirčius ir juos apkepkite. Vištieną išimkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, perpjautus išilgai svogūnus ir pievagrybius. Maišydami pakepkite, kol gražiai apkeps. Apkeptas daržoves perdėkite į dubenį.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Į tą pačią keptuvę suberkite miltus ir maišydami pakepkite 3–5 min. Nuolat maišydami miltus, supilkite vyną ir pakaitinkite. Vynas turi išgaruoti, o likusi masė pasidaryti vientisa ir kreminė.

Į troškintuvą sudėkite vištienos ketvirčius, daržoves, supilkite vyno padažą, suberkite susmulkintą česnaką, prieskonius. Troškintuvą uždenkite, dėkite į orkaitę ir troškinkite apie 45–55 min.

Troškinį patiekite su keptomis bulvėmis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder