Savaitgalio pietums – burokėlių lazanija!

Savaitgalio pietums – burokėlių lazanija!

Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca gamins neįprastą lazaniją – tiek skoniu, tiek vaizdu. Ir tai yra – burokėlių lazanija. Labai netikėtas, tačiau ypatingai skanus patiekalas. Kaip juokaus laidos vedėjai – tai yra neklasikinis patiekalas su klasikiniu pavadinimu.

O konditerijos šefas Ali, Gian Lucos džiaugsmui, pagamins desertą su itališku prieskoniu – citrininį pyragą su itališku morengu. Šie skoniai fantastiškai dera tarpusavyje, dėl to jų derinys jau yra tapęs klasika.

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

 

Burokėlių lazanija

 

Jums reikės

  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • 3 virtų burokėlių
  • 100 g burokėlių lapų
  • 50 g žirnelių anksčių
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 3 šaukštų majonezo
  • 50 g smulkintų pistacijų
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 stiklinės balto vyno
  • Šlakelio balzaminio acto
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Pipirų

 

 

 

 

Išvirti gerai nuplautas ir neluptas bulves.

Burokėlius supjaustyti riekelėmis ir apkepti ant grilio keptuvės.

Į gilią lėkštę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti žiupsnelį pipirų, druskos, riekelėmis pjaustyto česnako. Dėti sluoksnį burokėlių, ant jų pilti aliejaus, balzaminio acto, paberti druskos, pipirų, česnako ir taip susluoksniuoti visus burokėlius. Tai yra daroma, kad jie išsimarinuotų.

Į įkaitinta keptuvę su alyvuogių aliejumi suberti žirnelių ankštis ir apkepinti. Suberti susmulkintus burokėlių lapus, užpilti vynu ir patroškinti apie 10 min. Pagardinti druska ir pipirais.

Išvirtas bulves nulupti ir gerai sutrinti. Sumaišyti su majonezu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Masę supilti į konditerinį maišelį su norimu antgaliu.

Jau galima sluoksniuoti burokėlių lazaniją. Į lėkštę dėti burokėlio riekelę, ant jos formuoti bulvių masę ir užberti smulkintų pistacijų ir taip padaryti tris sluoksnius. Ant viršaus uždėti žirnelių anksčių su burokėlių lapais, užberti šiek tiek pistacijų ir pagardinti balzamiko actu.

 

 

 

 

 

Citrininis pyragas su itališku morengu

 

 

Trapiai tešlai reikės:

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 125 g miltų
  • 50 g cukraus
  • Žiupsnelio druskos

 

Citrininiam kurdui reikės:

  • 225 g cukraus
  • 25 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 120 g citrinų tyrės
  • Citrinų žievelės

 

Itališkam morengui reikės:

  • 100 g cukraus
  • 50 g vandens
  • 25 g cukraus
  • 3 kiaušinių baltymų

 

 

 

 

 

 

 

 

Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti rankomis arba maišykle iki vientisos masės ir sudėti į formą biskvitui. Išlyginti. Storis turi būti apie 6-7 mm.

Kepti 180°C temperatūroje apie 15 min.

 

Birius ingredientus sumaišyti inde. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Supilti citrinų tyrę, šiek tiek įtarkuoti citrinų žievelės ir dar permaišyti.

Šį kremą supilti į formą ant iškepusio biskvito.

Vėl kepti 160°C temperatūroje apie 30 min.

 

Iš 100 g cukraus ir 50 g vandens išvirti sirupą. Jį virti iki 118-120 °C.

Baltymus plakti su 25 g cukraus. Plakant baltymus palei katiliuko kraštą silpna srovele pilti sirupą. Plakti iki labai standžių putų.

Išplaktą morengą konditerinio maišelio ir antgalio pagalba ant iškepusio pyrago suformuoti bokštelus. Pilnai padengti visą paviršių. Morengą galima apdeginti.

 

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder