Į veikiausiai kylantį klausimą „Kodėl vieno kąsnio sumuštiniai tokie nepamainomi?“, atsakymas yra paprastas. Tai: skonis, patogumas ir estetika. Ir dar daugiau – visa tai viename kąsnyje. Todėl, nors ir gamybos procesas užtrunka, tačiau skonis ir stalo estetinis rezultatas tai neabejotinai atperka. Dalinamės keletu idėjų jūsų šventiniam stalui:
Sumuštinukai su silke ir avokado kremu. Jiems pagaminti jums prireiks vieno sunokusio avokado, dviejų kietai virtų kiaušinių, poros valgomųjų šaukštų majonezo, silkės filė ir duoniukų. Taip pat pagal poreikį: svogūnų, jų laiškų, krapų ar kitų žalumynų. Išskobę avokadą ir išvirę kiaušinius, šiuos ingridientus su majonezu susmulkinkite iki vientisos masės. Ją pagardinus druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais – kremas paruoštas! Jį galima tepti ant duoniukų, o tuomet ant viršaus dėti po gabalėlį silkės ir svogūno ar kito pasirinkto žalumyno. Jeigu silkės nemėgstate, puikiai tiks ir kita žuvis. Greita, paprasta ir skanu!
Vieno kąsnio sumuštiniai su krabų mišraine. Norėdami išbandyti šį receptą, turėtumėte pasirūpinti prancūzišku batonu, sviestu, krabų lazdelėmis (240 gramų), trimis kietai virtais kiaušiniais, fermentiniu sūriu (150 gramų), konservuotais kukurūzais (200 gramų), majonezu ir petražolėmis. Nuo ko pradėti? Batoną supjaustykite griežinėliais, užtepkite šiek tiek sviesto ir paskrudinkite orkaitėje. Tuo tarpu kietai virtus kiaušinius, krabų lazdeles ir sūrį supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su kukurūzais. Visą gautą mišinį išmaišykite su majonezu ir užtepėlė jau paruošta! Beliks tik tepti ant gražiai paskrudusios duonelės ir papuošus petražolės lapeliu galima dėti ant šventinio stalo!
Sumuštinukai su feta ir arbūzu. Tai vienas iš paprastesnių, tačiau abejingais nepaliekančių vieno kąsnio sumuštinių receptų. Jums viso labo reikės itališkos duonos ciabatta, tepamo fetos sūrio, sultingo, sunokusio arbūzo ir župsnelio juodųjų pipirų. Supjaustę ciabatta griežinėliais, ją paskrudinkite orkaitėje. Tuomet ant jų tepkite fetos sūrį ir dėkite po arbūzo gabalėlį su išrinktomis sėklomis. Pagal skonį pabarstykite juodaisiais pipirais. Neįprasta, egzotiška, bet kada ragavote ką nors prilygstančio skonių derme?
Užkandis su Brie sūriu ir apelsininiu džemu. Vos trys ingridientai! Idealiam užkandžiui pagaminti prireiks: krekerių (125 gramų), Brie sūrio (150 gramų) ir apelsininio džemo (100 gramų). Plonai supjaustytą sūrį dėkite ant krekerių ir pagardinkite puse šaukštelio apelsinų džemo. Nors šis receptas subalansuotas gaminti su krekeriais, tačiau neapsiriksite ir šį receptą pritaikę pagal save ir krekerius pakeitę, pavyzdžiui, plonai pjaustytais skrudinto batono griežinėliais. Paragavus neįmanoma atsispirti!
Kąsneliai su česnakine morkų užtepėle. Morkų užtepėlei prireiks trijų vidutinio dydžio virtų morkų, fermentinio sūrio, majonezo, krapų, česnako, batono arba keptos duonos. Sutarkavę virtas morkas ir sūrį, sumaišykite gautą mišinį su majonezu, pagardinkite česnakais bei pasirinktais prieskoniais. Galiausiai, paruoštą užtepėlę tepkite ant paskrudinto batono griežinėlių arba keptos duonos gabalėlių. Dar to nežinote, tačiau tai, labai tikėtina, kad viena iš dažniausiai jūsų ateityje gaminsimų vieno kąsnio sumuštinukų.
Tegul įvairūs skoniai, spalvos bei formos padeda su kūrybiška laisve pažvelgti į vieno kąsnio sumuštinių gamybos procesą ir suteikia drąsos eksperimentuoti. Tai neabejotinai suteiks geros nuotaikos antplūdį, o ji juk – neatsiejama kiekvienos šventės dalis!
Rašyti komentarą