Ką vyrai turėtų žinoti apie preliudiją

Ką vyrai turėtų žinoti apie preliudiją

Mokslininkai atliko ne vieną tyrimą ir išsiaiškino, kad vyrams lytinis aktas vidutiniškai trunka vos daugiau nei dvi minutes, o jei tiksliau - 2 minutes ir 20 sekundžių. Įskaičius ir preliudiją, vidutiniškai - 4 minutes. Тaip pat tyrėjai paskaičiavo, kad intymaus kontakto pasirengimui vyras sugaišta ne daugiau nei pusantros minutės. Tuo metu moterims intymiuose santykiuose daug svarbiau ne pats lytinis aktas, o preliudinės glamonės.

2-3 minučių preliudinių glamonių vyrams per akis

Amerikiečių seksologai Johnsonas ir Mastersa,s atlikę tyrimą, padarė išvadą, kad preliudija turėtų trukti vidutiniškai nuo 15 iki 60 minučių. Tai paaiškinama labai paprastai: moteris seksualiai susijaudina gerokai lėčiau, nei vyrai, kuriems užtenka 2 3 minučių preliudinių glamonių ir 5 minučių frikcijoms atlikti. Tačiau seksologai ramina, kad ne viskas taip blogai. Mat daug vyrų pasirengę "pakentėti" 15 - 60 minučių, kad tik jų partnerės norėtų dažniau mylėtis.

Suteikia ne malonumą, o susierzinimą

Specialistų manymu, ilgos preliudijos ypač svarbu 20-30 metų moterims, taip pat ir vyrams, vyresniems nei 40 metų. Tačiau preliudiją reikėtų padalinti į dvi dalis, nes pagal trukmę ji skirtinga.

Didžioji laiko dalis sugaištama erogeninių zonų, kurios išsidėsčiusios aukščiau juosmens, paieškoms ir glamonėms, o likusį laiką didesnis dėmesys skiriamas pikantiškoms vietoms. Tačiau, pasak seksologų, moters jautriausias organas - klitoris - turėtų būti glamonėjamas preliudijos pabaigoje! Kadangi nemažai vyrų to nežino arba pamiršta, moterims dažniausiai suteikia ne malonumą, o susierzinimą.

Pagal savo prigimtį vyrai stengiasi kuo greičiau eiti prie reikalo. Štai čia jie ir padaro didžiausią klaidą, kuri baigiasi tuo, kad vyrai patiria orgazmą, o moterys ne. Dėl to tikriausiai reikėtų kaltinti vyrų neišmanymą, nes jų supratimu, pats lytinis aktas - universali pasitenkinimo priemonė.

Svarbus skirtumas atsiskleidžia stimuliuojant erogenines zonas

Gaila, bet tokia vyrų taktika patinka toli gražu ne visoms moterims. Iš tikrųjų pirmiausia jie turėtų sutelkti savo dėmesį ties moters erogeninėmis zonomis, išsidėsčiusioms netoli vaginos. Pavyzdžiui, apatinei užpakaliuko daliai, vidinėms šlaunų vietoms.  O jau po to galima prisikapstyti ir iki intymiausios vietelės... Taip pat labai svarbus skirtumas atsiskleidžia ir stimuliuojant erogenines zonas. Kitaip nei vyro lyties organas, kuriam patinka stipri stimuliacija, klitoris to neištvertų.

Lyginant su vyrais, moterys turi gerokai daugiau erogeninių zonų. Be to, jos gali pranykti ir vėl atsirasti, tačiau jau kitoje vietoje. Vyras turėtų bent retsykiais keisti glamonių „maršrutą“, kad atrastų naujų jautrių vietelių. 

Negavusios pakankamai glamonių, moterys jaučiasi nepasitenkinusios

Paprastai preliudinių glamonių metu vyrų lytinis susijaudinimas tik dar labiau sustiprėja, o moterims jis gali net pradingti. Taip gali atsitikti dėl to, kad moteris "perdegė", pajutusi, kad vyras pernelyg skuba ir stipriai, net grubiai, ją glamonėja. Bet gali būti, kad moteris taip susijaudina, jog nebejaučia vyro. Išeitis viena: reikia trumpam padaryti pauzę, o dar geriau – pertraukėlę: išgerti taurę vyno ir pasinerti į bučinių jūrą.

Pasimylėję vyras ir moteris taip pat elgiasi skirtingai. Paprastai vyrai nori miegoti, todėl nieko nelaukdami nusisuka ant kito šono ir užknarkia, o moterys – priešingai: nori dar glamonių. Jei moterys jų negauna, dažniausiai jaučiasi nepasitenkinusios.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder