Kaip jam pasakyti, kad nenorite mylėtis

Kaip jam pasakyti, kad nenorite mylėtis

Tikriausiai ne vienai moteriai tenka susidurti su situacija, kai nesinori mylėtis. O tam priežasčių būna įvairių: nuovargis, "kritiškos" dienos, prasta nuotaika arba tiesiog nesinori - ir gana.

Ypač tas jausmas turėtų būti pažįstamas patyrusioms moterims, kai seksas jų namuose – vos ne kasdienis svečias ir jis jau nebėra kažkas naujo ar nežinomo. Tačiau reikalo esmė ne tai, kad ji nebemyli vyro, tiesiog kartais reikalinga emocinė pertrauka.

Daug moteriškų kaprizų dažnai sunku paaiškinti

Turint galvoje moteriškos nuotaikos ypatumus, galima pasakyti, kad moteris yra gana permaininga ir nenuspėjama būtybė. Daugumą moteriškų kaprizų dažnai būna sunku paaiškinti net ir patyrusiems šios srities specialistams. O ką jau kalbėti apie eilinius vyrus, kurie to nepajėgia suprasti ir, suprantama, priima tai lyg smūgį žemiau juosmens.

tačiau ir šiuo klausimu galima išvengti konfliktų, nesusipratimų ar įsižeidimų. Tik reikia žinoti, kaip taktiškai ir dipomatiškai atsisakyti tai daryti, kai mylėjimasis tampa nemalonus. Todėl geriau to ir nedaryti! Suprantama, mandagiai atsisakyti ir neįžeisti vyro – subtili problema, tačiau ją išspręsti gali kiekviena moteris.

Neturėtų būti kaltės jausmo

Taigi jūs tvirtai nusprendėte, kad seksui šiandien – ne. Ir tikrai nepakeisite savo pozicijos. Tą atsisakymą vis tiek reikėtų argumentuoti. Tačiau pasakyti "ne" arba "nenoriu" reikėtų be jokių užuolankų ar užuominų. Taip pat moteris neturėtų jausti kaltės jausmo. Juo labiau esanti kažkam skolinga. Tai labai svarbu, todėl net mintyse moteris neturėtų jaustis kalta. Kitaip tai iš karto ją išduos, ir tada teks aiškintis bei teisintis.


O jei vyras vis dėlto įkyriai klausinėtų: "Kodėl?" Tik nepradėkite išsigalvoti priežasčių. Tiesiog paaiškinkite, kad jums dabar - ne pats geriausias momentas ir iš to nepatirsite jokio malonumo. Juk vyrams labai svarbu suteikti moteriai pasitenkinimą sekso metu, todėl apie galimas nesėkmes jis net nesusimąsto. Tad toks atsisakymas turėtų būti suprastas ir priimtas.

Flirtavimas dar nereiškia intymaus suartėjimo

Visai kitas reikalas, kai seksui užuominas dalina vyras, kuris yra tik jos dėmesio objektas ir nieko daugiau. Taip, moteris kiek paflirtavo su juo ar nutaisė koketišką žvilgsnį, kadangi kolega padėjo parašyti ketvirčio ataskaitą. O dabar jis kviečia ją pas save namo, atvirai leisdamas suprasti, kad vakaro tęsinys bus lovoje. 

Lyg ir nieko baisaus.  O jei moteris net neketino leistis su juo į artimus santykius ar važiuoti pas jį į svečius?

Aišku, po tokio atsisakymo jų draugiški santykiai veikiausiai nutrūks. Tokiu atveju geriau užbėgti įvykiams už akių: reikėtų iš karto jam leisti suprasti, kad ji nė neketina užmegsti su juo artimos draugystės. Taip pavyktų išvengti nesusipratimų ir pykčių.

Nustatykite bendravimo ribas

Prieš pradėdamos flirtuoti su vyrais, moterys turėtų žinoti, kad stiprioji lytis flirtavimą dažniausiai supranta kaip moterų norą pasimylėti. Todėl geriau būtų iš karto nustatyti bendravimo ribas. Pavyzdžiui, nereikėtų ilgai sėdėti su juo prie kavos puodelio ar kalbėtis ne darbo klausimais. Nereikėtų leisti, kad jis glostytų jos ranką, prisiglaustų ar net liestų šlaunis. Vyras turėtų suprasti, kad seksas su juo neįtrauktas į moters planus.

Ir svarbiausia: juk jūs nenorite gadinti savo nuotaikos ir nervų benarpliojant  jūsų santykius. Todėl atsisakydamos moterys turėtų elgtis mandagiai ir taktiškai, kad savo atžvilgiu nesukeltų audringų neigiamų vyro emocijų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder