Moterų sekso problema - priešlaikinis orgazmas

Moterų sekso problema - priešlaikinis orgazmas

Iš tikrųjų ne tik vyrai, bet ir moterys susiduria su priešlaikinio orgazmo problemomis. Kai kalbama apie lytinę disfunkciją, dažniausiai turimi omeny vyrai. Tačiau visą laiką buvo manoma, kad didžiausia moterų problema lovoje tai, kad jos nepajėgia pasiekti orgazmo, rašo Topics.nytimes.com.

Pasiekė pasitenkinimo viršūnę anksčiau, nei norėjosi

Portugalijos mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad kai kurios moterys patiria orgazmą lytinio akto pradžioje. Apklausoje dalyvavo 850, 18-45 metų moterys. 40 proc. iš jų prisipažino, kad bent vieną kartą gyvenime jos pasitenkinimo viršūnę pasiekė anksčiau, nei norėjosi. Apie 14 proc. respondenčių papasakojo, kad nuolat susiduria su priešlaikinio orgazmo problemomis, o 3,3 proc. vienintelė sekso problema - būtent priešlaikinis orgazmas.

Psichologinis diskomfortas

Tačiau tyrėjai neslepia, kad yra daug moterų, sugebančių laisvai kontroliuoti savo orgazmą. Bet nemažai ir tokių, kurios nepajėgia tai daryti. "Kai pasitenkinimo pikas pasiekiamas lytinio akto pradžioje, tai priveda prie psichologinio diskomforto tiek moteris, tiek ir jų partnerius", - sakė vienas tyrimo autorių.

"Aš jaučiu tą patį, ką ir bet kuris vyras jaučia dėl priešlaikinės ejakuliacijos ir nematau tarp mūsų jokio skirtumo. Aš labai greitai pasiekiu orgazmą ir tai mane neramina. Kai tik patiriu pasitenkinimą, lytinis aktas man tampa nemalonus, sugadina nuotaiką, o vyras tada daug ką praranda, o aš nepatogiai jaučiuosi prieš jį", - neslėpė viena tyrimo dalyvė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder