2015-ųjų kalėdinė magija

2015-ųjų kalėdinė magija

Vienas garsiausių pasaulio floristų vokietis Klausas Vageneris (Klaus Wagener) formuoja sezonines namų interjero bei eksterjero mados tendencijas: vasarą jis diktuoja sodo gėlynų spalvų gamas, žiemą - kalėdinės puošybos meną.

Jo kūrybos ypatumas - gamtos gėrybių bei medžiagų naudojimas: medžio lapų, tašelių, žievės, šakų, kankorėžių, riešutų, uogų ir t. t.

Didžiąją dalį žaliavos dizaineris rada miškelyje, kuris yra netoli jo dirbtuvių Minsteno miestelyje. K. Vageneris turi ir savo gėlių parduotuvę, kurią paveldėjo iš tėvų. Už išugdytą meilę gėlėms vokietis jaučiasi dėkingas būtent gimdytojams. "Gėlės - tai neribotos dizaino galimybės", - tvirtina menininkas.

K. Vagenerio idėjų vienu stiliumi apibrėžti neįmanoma: jį nuolat keičia laikas ir fantazija. Būtent todėl vokiečio kūryba daro poveikį viso pasaulio floristikos kryptims. Dizaineris daug keliauja, skaito paskaitas, rengia seminarus bei rašo knygas. K. Vageneris yra išleidęs 8 knygas apie namų dekoravimą (viena jų, "Žiedų karalystė", parengta ir lietuviškai). Jis taip pat yra įkūręs bei leidžia du žurnalus: jau daugiau kaip 20 metų išeina "Profil Floral", skirtas profesionalams, ir 16 metų kuriamas "BLOOM's World" - plačiajai auditorijai. Žurnalai išeina ne tik Vokietijoje, bet ir kitose šalyse.

Kokia gi 2015 metų Klauso Vagenerio Kalėdų floristika? Ją galėtume apibūdinti kaip romantinį baroką: kompozicijos puošnios ir jaukios, paprastos ir kartu įmantrios, vienu metu vyrauja ir kilnumas, ir jausmingumas, ir patetiškumas... Dominuoja žvakės, senoviniai eglutės žaisliukai, medžio detalės.

Pagal K. Vagenerį, šių metų Kalėdų spalvos turėtų būti samanų žalia, turkio, ruda, vaikystės švenčių aukso (pablukusio) ir balta - ledinio sidabro.

Kuo daugiau gamtos ir rankų darbo šilumos!

2015 m. Kalėdų spalvos

* samanų žalia ir smaragdinė,
* vaikystės švenčių - pablukusio aukso,
* ledinė balta - sidabro.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder