Klaipėdietėms - "Christian Dior" mados namų paslaptys

Klaipėdietėms - "Christian Dior" mados namų paslaptys

"Stilingas žmogus nebūtinai turi vaikytis paskutinių mados tendencijų", - akcentavo ketvirtadienį į jaukų vakarą "Nesė pramogų banke" klaipėdietes pakvietusi mados žinovė Agnes Flick-Vyšniauskienė.

Vilniuje mados vakarus "Fashion date" kartu su makiažo specialiste Justina Gafarovaite rengianti garsios aktorės Reginos Arbačiauskaitės dukra Agnes pirmą sykį mados industrijos žiniomis dalijosi ir su klaipėdietėmis.

Gausiai susirinkusios dailiosios lyties atstovės šį sykį buvo supažindintos su "Christian Dior" mados namų legenda.

"Tam, kad jūs būtumėte apsirengusios pagal "Dior" stilių, tikrai nebūtina įsigyti prabangiausių šių mados namų drabužių. Pakanka žinoti esminius šių mados namų akcentus ir pritaikyti juos savo aprangoje", - patarė Agnes.

Taigi koks tas "Dior" stilius ir kaip jį susikurti?

Šių mados namų legenda Christianas Dioras priklauso didžiajam mados diktatorių penketui. 1947 metais jo sukurta pirmoji kolekcija tarsi atvertė naują lapą mados istorijoje.

Žinia, po karo moterys rengėsi taip, kad joms būtų patogu ir vyriškus darbus dirbti, ir su dviračiu važiuoti. O Ch. Dioras į madą sugrąžino moteriškumą. Princesės suknelės siluetas, paryškinta talija ir išpūstas sijonas - pagrindiniai šio kūrėjo stiliaus akcentai, kuriuos jo vardu pavadinti mados namai išlaikė iki pat šių dienų.

"Tiesa, šio kūrėjo mada sulaukė ir pasipriešinimo. Buvo rengiami piketai. Vieną jų išprovokavo įvykis, kai vienos šitaip išsipusčiusios damos sijoną prispaudė transporto priemonės durelės ir dėl to ją vilko žeme kelis metrus. Žinoma, daugiausia pyko vyrai. Matyt, šis prabangus įvaizdis jiems per brangiai atsiėjo. Kuris vyras džiaugtųsi mokėdamas didžiulius pinigus už skrybėlę, su kuria žmona netelpa į automobilį", - pasakojo Agnes.

Visgi Ch. Dioro pasekėjų buvo labai daug. 1957 m. jam mirus, prie jo vardo mados namų vairo stovėjo ne vienas garsus dizaineris: Ivas San Loranas (Yve Saint Lauren), Markas Bohonas (Marc Bohon), Džiafranko Fere (Giafranco Ferre) bei skandalingai pagarsėjęs Džonas Galjanas (John Galliano), kuris "Dioro" stilistiką buvo suvulgarinęs. Nuo 2012 metų iki dabar "Christian Dior" mados namams vadovaujantis Rafas Simonas (Raf Simons) vėl sugrąžino moteriškumą ir estetiką.

"Taip jau yra, kad dizaineriai daro įtaką ir gatvės madai. Tačiau gatvės madoje egzistuoja kitos taisyklės. Jei jūs nuo galvos iki kojų apsirengsite pagal "Christian Dior" mados namų stilistiką, kasdienybėje galite atrodyti keistai. Kasdienėje aprangoje pakanka vieno akcento - pavyzdžiui, pūsto sijono, ir jūs jau atrodysite išskirtinė ir pritrenkianti", - patarė Agnes.

STILIUS. "Tam, kad būtumėte apsirengusios "Dior" stiliumi, tikrai nebūtina įsigyti prabangiausių šių mados namų drabužių", - sako Agnes Flick-Vyšniauskienė (stovi).

Jauna moteris pasakojo, kad tokiais mados renginiais ji taip pat nori parodyti skirtingas savirealizacijos galimybes visiems, norintiems atsidurti mados versle.

"Dabar egzistuoja tokia klišė: esą jei tu nesi dizaineris ar stilistas, mados industrijoje tau ne vieta. Nieko panašaus, mados industrijai reikia ir prekės ženklų kūrėjų, ir mados fotografų, mados žurnalų redaktorių ir t. t. Noriu supažindinti žmones su mados industrijos įvairove, kad kiekvienas pasirinktų, kuris kelias jam priimtiniausias", - sakė Agnes, šiuo metu pati mados žinias gilinanti tarptautinėje mokykloje "Bogomolov".

Ateityje jauna moteris žadėjo į Klaipėdą atvežti ir puikiai šalyje žinomų mados industrijos atstovų, kad jie pasidalintų su klaipėdietėmis savo žiniomis ir patirtimi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder