Ruduo bus jaukus: 2014-ųjų rudens sezono tendencijos

Ruduo bus jaukus: 2014-ųjų rudens sezono tendencijos

Orai sparčiai vėsta ir verčia pasidairyti šiltesnių drabužių. Kas madinga ateinantį sezoną, kaip visuomet diktuoja garsiausi pasaulio mados namai.

Iš sezono tendencijų apžvalgos matyti, jog vėl karaliaus 7-ojo dešimtmečio stilius, sportiška elegancija, klajokliškas įvaizdis ir kailiai - visokie, visur ir visada.

Pateikiame 12 pagrindinių ateinančio sezono tendencijų.

Čigoniški deriniai

Sluoksniai, kailiai, nederantys raštai, žemiškos spalvos bei laisvai krentančios suknutės iš lengvos medžiagos, perjuostos diržu, dominavo kone visų pagrindinių pasaulio mados namų kolekcijose: "Fendi","Burberry Prorsum", "Valentino", "Givenchy", "Marni"... Tai nerimstančios klajoklės, laisvos sielos čigonės įvaizdis. Nepaliaujamai keliaudama, ji vis užsimeta dar vieną drabužį, po to dar vieną, ir dar... ir visus juos dėvi vienu metu.

Mezginiai - nuo galvos iki kojų

Mezginiai - tai rudens klasika, tačiaušiais metais neapsiribokite vien viršutine kūno dalimi: dėvėkite megztus marškinėlius, švarkus, kelnes, nusimegzkite netgi aksesuarų... Megztiniai - įvairiausi, tik šiais metais gal kiek labiau aptempti, išsiskiriantys nepriekaištingu siluetu, derinami su ilgomis kelnėmis. Mados namai „Celine“ ir „Marc Jacobs“ 2014 m. rudens kolekcijas demonstravusias manekenes „apmezgė“ nuo galvos iki kojų, „Stella McCartney“ ir „MichaelKors“ pristatė megztas sukneles, o „TheRow“ ir „CalvinKlein“pasirinko aukštas megztas apykakles.

Šiųmetųkolekcijoseviskasmegzta: šalikai, galvosjuostos, rankinės, pirštinės, getrai… Taigi šiemet ruduo bus jaukus.

Geometriniai raštai

Nors šiemet rudeniniai drabužiai papuošti kuo įvairiausiais raštais, dažniausiai dominuoja geometrinės figūros. Mados namų „Missoni“, „Fausto Puglisi“ ir „CarolinaHerrera“sukurti raštai padailina moters figūrą, o „Dries Van Noten“– žavi ir hipnotizuoja...

Pilki tonai

Atvėsus orams, paprastai renkamės gan niūrias spalvas, tačiau 2014 m. rudenįgalime džiaugtis kilniais pilkais tonais. „Tod‘s“, „Hermes“, „Dior“ ir „RalphLauren“ir kitų mados namų kolekcijos įrodė, kad pilka spalva gali praskaidrintinet pilkiausią dieną.

Roko romantika

Nors mados namų „Alexander McQueen“,“ Louis Vuitton“ ir „Rochas“ modeliai puošėsi intensyvios mėlynos spalvos suknelėmis, „Dolce &Gabbana“ mėgavosi karališka violetine spalva, vis dėlto šiemet romantikams teks surimtėti:kitose kolekcijose raštai bei spalvos įgavę tamsaus 10-ojo dešimtmečio rokerių ir pankų stiliaus bruožų. Drabužiai atrodo tarsi padėvėti.Gėlėtą palaidinę drąsiai vilkėkite su juodu odiniu sijonu. Madingi tamsūs gėlių raštai bei įmantrūs tamsių atspalvių nėriniai.

Kailiai „su charakteriu“

Rinkdamiesi aprangą šaltam orui, visuomet ieškome tokio palto, kuris ne tik gražiai atrodytų, bet ir šildytų bei saugotų nuo stiprių rudeniškų vėjų. Šiemet pasaulinio garso mados namų dizaineriai („Sacai“, „Prada“ ir „Altuzarra“, „Marc Jacobs“, „Tom Ford“ ir “IsabelMarant“ ) pasirūpino aukso viduriu: paltas ne tik atkreips praeivių dėmesį į savo „charakterį“, bet ir atliks svarbiausią – šildymo - funkciją. Dizaineriai drąsiai eksperimentavo: dauguma kailių - įdomių formų, akį rėžiančių spalvų. Drabužiai papuošti kailinėmis detalėmis keisčiausiose vietose. Sezono ypatumas: paltas- su kailiniu gobtuvu.

Folijos efektas

Šio sezono metalas – sidabras, nežymiai atspindintis aplinką. „Chanel“, „Proenza Schouler“ ir „MiuMiu“ imituoja aukštosios mados mėgstamą folijos efektą, o „Alexander Wang for Balenciaga“, „Frida Giannini for Gucci“ ir „Sarah Burton for Alexander McQueen“ nustebino papuošę drabužius dirbtiniais sidabriniais brangakmeniais.

Kobaltas

Mineralo kobalto spalva ypač populiari šį sezoną. Šią spalvą itin mėgsta sportiškų drabužių dizaineriai. Pavyzdžiui, „Balenciaga“ mėlynus dryžius maišė su juodais, „MiuMiu“ pristatė elegantišką mėlyną liemenę, o „Reed Krakoff“ - mėlynuss raštus.

Laukinė gamta

Šį rudenį vėl atgijo leopardo kailio raštai. Žvėriškus instinktus žadina „Balmain“, „Givenchy“ ir „Salvatore Ferragamo“. Šiuo raštu švarkus ir sijonus puošė „Carven“ ir „Tom Ford“.

7 dešimtmetis

Į madą grįžta trumpi sijonai, auliniai batai iki kelių, trumpos A formos kirpimo suknelės su sagutėmis, ryškios spalvos, aukštos apykaklės - visa, kas vyravo7-ajame dešimtmetyje. Ši tendencija patogi tuo, kad tinka ir dieną, ir vakare. Trumpi sijonai ir auliniai batai iki kelių pasirodė „Valentino“, „Versace“ ir „Gucci“ mados namuose, ploną suknelę aukštu kaklu pademonstravo „Tom Ford“, blizgančiais žvynais išpuoštą juodą kardiganą sukūrė „Saint Laurent“.

Langeliai

Jie vis dar madingi: nuo palaidinių iki paltų, nuo galvos iki kojų. Pastelinės ar ryškios spalvos, smulkūs ar stambūs raštai, -viskas priklauso nuo jūsų skonio.

Languotus drabužius galite derinti ir sukitais raštais.

Kuo daugiau, tuo geriau

“Slėpkite visus minimalistinius drabužius ir paieškokite ko nors masyvesnio“, - ragina mados namai „Marni“, didžiulius paltus papuošę lopų imitacija, „Alexander McQueen“, pasirinkę baltus zebro dryžius, „Chloe“ - spalvų maišalynę. „Kuo daugiau – tuo geriau“ – toks yra ir „Emilio Pucci“ požiūris į rudeninį paltą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder