Teisėsauga nutraukė tyrimą dėl COVID-19 testų, bet Grunskienė inicijavo patikrinimą

Generaline prokurore tapo Nida Grunskienė

Ketvirtadienį Seimas pritarė Nidos Grunskienės skyrimui į Lietuvos Respublikos generalines prokurores.

Už balsavo 93 Seimo nariai, prie – 10, susilaikė – 8.

Antradienį pristatydama kandidatę, prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja Jūratė Šovienė pabrėžė, kad tai viena profesionaliausių prokurorių, dalyvavusi tiriant ne vieną rezonansinę bylą, palaikiusi valstybės kaltinimus teisiant organizuotas nusikalstamas grupuotes.

Vėliau, pasak J. Šovienės, kandidatė specializavosi prekybos žmonėmis bylose, prisidėjo prie praktikos šiose bylose formavimo, yra pelniusi apdovanojimus už sėkmingą labai sudėtingų bylų tyrimą, įvairių institucijų padėkas už atsakingai ir profesionaliai atliktą darbą.

„Tai viena profesionaliausių prokurorių. Ji dalyvavo tiriant ne vieną rezonansinę bylą, palaiko valstybės kaltinimus teisiant organizuotas nusikalstamas grupuotes. Vėliau specializavosi prekybos žmonėmis bylose, prisėdėjo prie praktikos šiose bylose formavimo“, – Seimo posėdyje teigė J. Šovienė.

Tuo metu N. Grunskienė posėdyje sakė, kad jei būtų paskirta generaline prokurore, pirmąja ir svarbiausia užduotimi laikytų sustiprinti prokuroro profesijos prestižą. Taip pat, anot jos, sieks platesnio teisėsaugos institucijos atvirumo visuomenei.

„Skaidrumas yra antrasis iššūkis, kuris, manau, laukia generalinio prokuroro. Skaidrumas institucijos viduje, kai kalbame apie vertinimus ir atranką, ir skaidrumas bei atvirumas visuomenėje, kai kalbame apie rezonansinius nusikaltimus bei kitais Lietuvos piliečius dominančiais klausimais“, – teigė ji.

Nuo 2013 metų Panevėžio apygardos prokuratūrai vadovaujanti N. Grunskienė turi 28 metų darbo prokurore patirtį, iš jų daugiau nei 10 metų – Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų (ONKT) skyriuje, dalyvavo tiriant ne vieną rezonansinę bylą.

Vilniaus universitete teisininkės kvalifikaciją įgijusi N. Grunskienė yra sukaupusi solidžią vadovavimo patirtį. Ji dirbo Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotoja, o nuo 2013 m. jau antrą kadenciją vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūrai, kurioje dirba 145 darbuotojai.

Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia Respublikos prezidentas Seimo pritarimu.

Paulina Levickytė (ELTA)

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder