Kovo 8-oji kišenių neturėtų paploninti: kiek pasilikti pinigų gėlėms?

Kovo 8-oji kišenių neturėtų paploninti: kiek pasilikti pinigų gėlėms?

Nepaisant skirtingų politikų ar visuomenės veikėjų vertinimų, Kovo 8-oji - Tarptautinė moters diena, Lietuvoje švenčiama. Tądien gėles žmonoms, draugėms, mamoms ar tiesiog pakeliui sutiktoms dailiosios lyties atstovėms dovanoja net tie vyrai, kurie apie tai nesusimąsto likusias 364 dienas.

Ta proga „Vakaro žinios“ pabandė išsiaiškinti, kokios gėlės tokią dieną būna populiariausios ir ar jos staiga netaps „prabangos preke“.

Klaipėdoje įsikūrusios ir pajūrio regioną aptarnaujančios įmonės atstovai užtikrino, kad tiek Kovo 8-ajai, tiek bet kuriai kitai dienai gali pasiūlyti platų gėlių asortimentą, tačiau būtent artėjančios šventės proga gerokai praplės siūlomų tulpių rūšių įvairovę.

Specialiai Kovo 8-ajai dedikuotų tulpių puokščių kainos čia prasideda nuo 22 Eur, skintų rožių - nuo 1,70 Eur/vnt. Gėlių pristatymas kainuoja šešis eurus, tačiau klaipėdiečiai ragino paslaugas užsisakyti ne paskutinę dieną.

„Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė pažadėjo, kad Kovo 8-osios proga įmonės parduotuvėse visoje Lietuvoje gėlėms bus taikoma 30 proc. nuolaida. Populiariausia gėle, pasak jos, jau ne pirmus metus išlieka tulpė.

„Per šią šventę populiarumu niekas negali aplenkti tulpių, todėl savo klientams siūlome platų jų asortimentą: supakuotų skirtingais kiekiais, vienspalvių, kelių spalvų, pilnavidurių, stambiažiedžių ir pan. Dalis tulpių yra iš Lietuvos augintojų ūkių.

Be tulpių, klientai gali rinktis iš kelių rūšių narcizų, vienetinių rožių iš Ekvadoro didesniais žiedais ir mažyčių roželių, gerberų, gvazdikėlių ar irisų. Šiemet didesnėse parduotuvėse turėsime ir stambiažiedžių vėdrynų“, - asortimento gausa džiaugėsi pašnekovė.

Platų gėlių pasirinkimą „Norfos“ atstovo spaudai Dariaus Ryliškio teigimu, klientai ras ir jų tinklui priklausančiose parduotuvėse: „Bus prekiaujama ne tik skintomis gėlėmis, tokiomis kaip tulpės, narcizai ar rožės, bet ir gėlėmis vazonuose: hiacintais, narcizais, katilėliais, hortenzijomis ir t.t.“ Be to, visą savaitgalį visoms gėlėms „Norfa“ taikys nuolaidas, tad skintų kainos prasidės nuo 0,70 Eur, vazoninių - nuo 0,66 Eur.

Galima gėlių ir į namus


Vilniuje įsikūrusios, bet gėles po visą Lietuvą pristatančios, įmonės atstovai taip pat patikino, kad kainų nekels - šiuo metu 10 tulpių puokštė kainuoja 23 Eur, 9 rožių puokštės kaina prasideda nuo 42 Eur. Tiesa, norinčius užsisakyti, jie ragino paskubėti, nes „labai gali būti, kad pačią Kovo 8-ają įmonė užsakymų nepriims“.

Pristatymo kainos, pasak jų, yra labai įvairios ir priklauso nuo regiono - didžiuosiuose miestuose jis yra nemokamas, į rajonus, iki 20 km spinduliu, pristatoma už 16 Eur, į atokesnes gyvenvietes kaina gali būti 6 Eur didesnė. Tiesa, nemokamo pristatymo galima tikėtis tik užsakant prekių daugiau kaip už 38 Eur.

Kaune veikiančio gėlių salono „Tarp gėlių“ vadovas irgi sakė, kad nei gėlių, nei pristatymo kainos artėjančios šventės proga nebus keliamos. Skintų tulpių kainos salonuose prasideda nuo 0,95 Eur, skintų rožių - nuo 1,99 Eur.

Dovanėlės, puokštės ar tiesiog vienos gėlės pristatymas Kaune kainuotų 8 eurus. Jeigu tai padarys husaras, piratas ar viduramžių ponas, kaina šokteltų iki 12 eurų.

Turgus pasiruošęs


Kiaurą parą dirbančio sostinės Šeškinės gėlių turgelio pardavėjos sakė didesnius žmonių srautus, paprastai, matydavusios prieš tokias šventes kaip Šv. Valentino diena, Kovo 8-oji ar Motinos diena, tačiau kaip bus šįkart, prognozuoti nesiryžo.

„Maža to, kad virusas siaučia, tai dar ir Kovo 8-oji bus sekmadienis, tad visko gali būti. Jeigu norite sužinoti, kaip sekėsi, užsukite pirmadienį. Viską papasakosime“, - šypsojosi gėlėmis prekiaujančios moterys.

Gėlių kainos turgelyje nesikeičia nuo rudens: tulpių - prasideda nuo 1 Eur/vnt., rožių - nuo 1,5 Eur/vnt. Vietoje pirktų gėlių pristatymas, priklausomai nuo atstumo - nuo 10 iki 20 Eur.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder