Traukinių eismas šalyje vyksta įprasta tvarka, įvedamos naujos prevencinės priemonės

Traukinių eismas šalyje vyksta įprasta tvarka, įvedamos naujos prevencinės priemonės

„Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti keleivių vežimo bendrovė „LG Keleiviams“ praneša, kad šiuo metu traukinių eismas šalyje vyksta įprastais maršrutais, pasikeitimų tvarkaraščiuose nėra. Bendrovė ragina keleivius informaciją ir naujienas sekti oficialiuose šaltiniuose – internetinėje svetainėje www.traukiniobilietas.lt bei „Lietuvos geležinkeliai“ feisbuko paskyroje – ir pristato naujas prevencines priemones.

„Neaiškiuose kanaluose skleidžiama informacija apie Lietuvoje stabdomą traukinių eismą, yra melaginga. Šiuo metu traukiniai po šalį važiuoja įprastais maršrutais pagal numatytus tvarkaraščius. Jei situacija keistųsi, apie tai keleivius ir visuomenę informuosime oficialiuose šaltiniuose – internetinėje svetainėje www.traukiniobilietas.lt  ir „Lietuvos geležinkeliai“ feisbuko paskyroje“, – teigia „LG keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys.

Nuo kovo 16 d., 00:00 val., stabdomi visų tarptautinių keleivinių traukinių maršrutai. Traukiniai laikinai nevažiuos maršrutais Balstogė–Kaunas–Balstogė, Vilnius–Minskas–Vilnius; maršruto Vilnius–Ignalina–Turmantas–Daugpilis traukiniai vyks tik iki Turmanto; taip pat stabdomas 4 sostinių traukinys maršrutu Kijevas–Minskas–Vilnius–Šiauliai–Ryga.

Tranzitiniai traukiniai per šalį vyks, bet nuo kovo 16 d. 00:00 val. keleivių įlaipinimas ir išlaipinimas Vilniaus geležinkelio stotyje bus draudžiamas.

Visi šie ribojimai galios iki atšaukimo.

L. Baužys primena, kad bendrovė, reaguodama į ekstremalią situaciją Lietuvoje dėl koronaviruso infekcijos, jau nuo vasario 29 d. ėmėsi prevencinių veiksmų traukiniuose ir stotyse. Dezinfekcinėmis priemonėmis traukiniai nuodugniai valomi bent kartą per dieną, kursuojantys į oro uostą ar pasienio ruožuose – bent du kartus. Populiariausių maršrutų traukiniuose liečiami paviršiai dezinfekciniu skysčiu papildomai valomi po kiekvieno reiso.

Reguliarus aplinkos valymas ir dezinfekavimas atliekamas ir didžiausią keleivių srautą turinčiose geležinkelio stotyse: Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Lentvario, Kaišiadorių, Kenos, Kybartų; be to, šios stotys papildomai du kartus per savaitę purškiamos specialiu dezinfekciniu skysčiu. Visos stotys ir traukiniai dažniau ir ilgiau vėdinami.

„Šios prevencinės priemonės papildytos naujais veiksmais – laikinai sustabdyti bilietų pardavimai traukiniuose, juos įsigyti keleiviai raginami internetu ir kasose; jose atsiskaityti galima tik mokėjimo kortelėmis. Traukiniuose laikinai sustabdyta ir prekyba maisto produktais. Keleivių konsultavimas ir informavimas nuo šiol užtikrinamas tik nuotoliniu būdu: informacijos centro telefonu 8 700 55111, el. paštu [email protected] arba asmenine žinute „Lietuvos geležinkelių“ feisbuko paskyroje kasdien 7:00–22:00 val.“, – teigia L. Baužys.

 „LG keleiviams“ vadovas primena, kad kelionės traukiniu metu pasijutus prastai ar pamačius kitą negaluojantį (karščiuojantį, čiaudintį, kosėjantį) pakeleivį, reikėtų kreiptis į konduktorių. Keleivius aptarnaujantis personalas žino, kaip elgtis, esant galimam koronaviruso atvejui, turi reikiamas asmens apsaugos priemones.

Bendrovė yra parengusi veiksmų planą ir pasiruošusi pilnai traukinio dezinfekcijai, jei jame būtų įtartas koronaviruso atvejis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder