38 parlamentarai parėmė interpeliaciją Birutei Vėsaitei

38 parlamentarai parėmė interpeliaciją Birutei Vėsaitei

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos inicijuotą interpeliaciją ūkio ministrei Birutei Vėsaitei savo parašais parėmė 38 Seimo nariai, daugiausia - iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio bei Mišrios Seimo narių grupės. Pritariančiųjų interpeliacijai buvo ir kitose frakcijose.

Pagal Seimo statutą, interpeliacijai reikia ne mažiau kaip 29 Seimo narių parašų.

Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma yra sakęs, kad kol kas interpeliacijos neregistruos.

"Jeigu šis klausimas bus sprendžiamas paprastesniu būdu, tai nereikia per interpeliacijos procedūrą gaišinti Seimo ir ministrės. Jeigu ten kažkas įstrigtų, mes būsime pasiruošę, turėsime parašus, bet kol kas tikrai neregistruosime, surinksime parašus ir pasidėsime į stalčių", - antradienį J. Razma sakė žurnalistams.

Tačiau situacijai pasikeitus jis neatmeta galimybės sugrįžti prie interpeliacijos. "Jeigu kažkokiu momentu būtų pakeista pozicija ir būtų paskelbta, kad nebeatleidinės ministrės, tada mes eitume link interpeliacijos", - sakė J. Razma.

Interpeliacijos iniciatoriai reikalauja iš B. Vėsaitės atsakyti į 14 klausimų.

Jie klausia apie kelionę į Kazachstaną, apie VšĮ "Versli Lietuva" vadovo atleidimą iš pareigų ir ketinimus pertvarkyti viešųjų pirkimų sistemą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder