A. Kubilius dabartinėje vyriausybėje įžvelgia aiškią lyderystės stoką

A. Kubilius dabartinėje vyriausybėje įžvelgia aiškią lyderystės stoką

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius teigia, kad dabartiniai valdantieji per ketverius metus opozicijoje nesugebėjo tinkamai pasiruošti šalies valdymui, o šioje Vyriausybėje ekspremjeras įžvelgia aiškią lyderystės stoką.

"Per ketverius metus būnant opozicijoje nebuvo pasirengta tinkamai nei idėjomis, nei žmonėmis tam valdžios laikotarpiui. Tai per 100 dienų bandė užpildyti nepadarytų darbų spragą", - penktadienį "Žinių radijuje" kalbėjo opozicijos lyderis. Jo įsitikinimu, valdančiojoje koalicijoje trūksta telkiančios vieningos lyderystės. Tai A. Kubilius pavadino paradoksaliu dalyku, nes Premjero Algirdo Butkevičiaus reitingai, apklausų duomenimis, yra aukšti.

"Bet tikros idėjinės, darbų lyderystės, manau, yra gana didelė stoka", - teigė parlamentaras.

Tai jis iliustravo pavyzdžiu, jog Premjeras kalbėdamas apie skalūnų dujų gavybą siūlė sulaukti mokslininkų išvadų, o vėliau atsižvelgė į prieš skalūnų dujas pasisakančių politikų, visuomenės veikėjų nuomones.

"Premjeras, kalbėdamas apie skalūnų dujas, sakė, kad reikia sulaukti mokslininkų išvadų, tada pagal jas toliau daryti sprendimus. Valentinas Mazuronis grįžęs iš kelionių Amerikoje irgi labai pozityviai kalbėjo, kad reikia daryti, tęsti darbus, ir staiga pasirodo, kad ne jų lyderystė yra svarbiau koalicijoje, o pono Algimanto Salamakino, Aurelijos Stancikienės, Lino Balsio, kurie net nėra koalicijos nariai, jų emocinė ar kokiais nors kitais pagrindais pagrįsta nuostata, kad negalima leisti "Chevron" nieko daryti, nugali koalicijoje", - dėstė A. Kubilius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder