Algimantas Salamakinas trečiadienį žada įteikti atsistatydinimo pareiškimą

Algimantas Salamakinas trečiadienį žada įteikti atsistatydinimo pareiškimą

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas trečiadienį žada Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei įteikti atsistatydinimo pareiškimą. Parlamento vadovė ir Seimo Socialdemokratų partijos frakcija prašo A. Salamakino nesitraukti iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pareigų.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius mano, kad A. Salamakinas turėtų likti etikos sargų vadovo poste.

"Jis yra gana principingas, darbštus, turintis patirtį šitame darbe, nėra abejingas Seimo narių padarytoms klaidoms. Manau, kad žmogus puikiai susitvarko su šiomis pareigomis, juo pasitiki visuomenė kaip komisijos pirmininku. Jis tvarkingai atliko šitas pareigas ir nemanau, kad jį būtina keisti", - sakė A. Butkevičius.

Socialdemokratai apgailestauja, kad Seimo narys A. Salamakinas buvo priverstas priimti tokį sprendimą dėl nesibaigiančių politinių oponentų pretenzijų bei puolimo žiniasklaidoje. Socialdemokratai vertina A. Salamakino kompetenciją, gerbia už principingumą ir sąžiningą įstatymų bei Seimo statuto laikymąsi.

Pasak A. Butkevičiaus, galutinį sprendimą frakcija ketina priimti ketvirtadienio rytą po planuojamo A. Salamakino pokalbio su Seimo Pirmininke Irena Degutiene.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder