Algirdas Butkevičius: "Energetikos srityje padarėme didelę revoliuciją"

Algirdas Butkevičius: "Energetikos srityje padarėme didelę revoliuciją"

Seimo opozicijai sukritikavus Premjero, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujamos Vyriausybės veiklą energetikos srityje, A. Butkevičius atkerta, kad per metus šiame sektoriuje nuveikta žymiai daugiau, nei per keletą metų konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Ministrų Kabinete.

"Energetikos srityje manome, kad padarėme didelę revoliuciją. Pirmiausia, pakeitėme struktūrinę reformą. Valstybė atsakinga ir už šilumos ūkio sektorių, ir už elektros energiją", - pirmadienį Vyriausybėje kalbėjo A. Butkevičius.

Kalbėdamas apie Visagino atominės elektrinės (AE) projektą, A. Butkevičius jį pavadino utopija, sakė, kad išvis "jokio projekto nebuvo, tai daugiau tebuvo kalbos, viešoje opinijoje skleidžiama informacija prasilenkė su tikrove, tam buvo išleisti milijonai". Vasarį, kai vyks Baltijos šalių ministrų pirmininkų susitikimas, specialistai turės pateikti tam tikrą informaciją apie tolesnę projekto eigą.

"Kol kas darbas tarp trijų Baltijos šalių nevyko", - sakė Premjeras.

Dėl amerikiečių energetikos bendrovės "Chevron" pasitraukimo iš skalūnų dujų konkurso, Premjeras šį klausimą siūlė užduoti Seimui. A. Butkevičius kalbėjo, kad jo vadovaujama Vyriausybė sumažino elektros energijos kainą, nors esą buvo planuota, kad ji augs, įgyvendinama šilumos ūkio pertvarka, mažėja dujų suvartojimas, biomasės gamyba didėja.

"Aš manau, kad energetikos sektoriuje per metus tiek padaryta, kas nebuvo padaryta per keletą metų", - teigė jis.

Šiomis dienomis sukanka metai, kai darbą pradėjo A. Butkevičiaus vadovaujamas Ministrų Kabinetas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder