Algirdo Butkevičiaus nuomone, Julius Pagojus negali vadovauti VVTAT

Algirdo Butkevičiaus nuomone, Julius Pagojus negali vadovauti VVTAT

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas laikinasis Premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad Julius Pagojus negali vadovauti Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT). 

„Turiu atsakyti labai rimtai, kad, mano manymu, čia mano nuomone, negalėtų vadovauti", - ketvirtadienį atsakydamas į žurnalistų klausimus Seime sakė A. Butkevičius. 

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis nesiėmė to komentuoti, nes „šitą sprendimą turi priimti jam vadovaujantis vadovas".

Paskirtasis Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad šiandien į šitą klausimą turi atsakyti teisingumo ministras Juozas Bernatonis, o pradėjus darbą naujai Vyriausybei - naujas ministras ir kabinetas.

J. Pagojus nuo lapkričio 2 d. vadovauja Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT).

Nuo 2014 m. liepos J. Pagojus ėjo teisingumo viceministro pareigas. 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į paskirtojo Ministro Pirmininko S. Skvernelio teikimą, trečiadienį pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė J. Pagojų iš patvirtintos Vyriausybės sudėties.

J. Pagojus buvo priverstas pasitraukti iš teisingumo ministro pareigų paviešinus naujas aplinkybes apie 2015 m. jam būnant viceministru padarytą nusižengimą - vairavimą neblaiviam. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder